Værgudene snillest mot Midt-Norge 17. mai

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

<pVærgudene kommer mot slutten av uken med skremmeskudd før 17. mai: Surt og kaldt i vindkastene på Østlandet ved helgestart, men neppe så ille på selve nasjonaldagen, konkluderer meteorologen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og slett ikke i Midt-Norge – der er værgudene snillest: Fra Møre og Romsdal og i Trøndelag-fylkene kan folk belage seg på det aller beste 17. mai-været.

– Det fine været vil strekke seg fra nord på Østlandet – nærmere bestemt nordlige halvdel av Oppland og Hedmark – til Midt-Norge og nordover. Nord-Trøndelag og Nordland peker seg kanskje spesielt ut, her venter vi svært bra vær i store deler av området, sier ukens langtidsmeteorolog Øyvind Johnsen på Blindern til NTB.

– Det blir slett ikke så ille 17. mai, men ikke alle steder får det like bra. Litt malurt helt i nord – på kyststrekningen i Nord-Troms og Finnmark blir det litt vind og en god del skyer, men jeg tror ikke det blir noe nedbør, sier Johnsen.

Rybak-vær

Tilløp til ruskevær på sentrale Østlandet ble med tilløpet torsdag ettermiddag. Det sure været var forbigående. Over Østlandet passerte bygene samme dag.

– Vi går mot pent vær mot helgen, beroliger statsmeteorologen, men minner om at uken ikke er slutt.

Likevel venter meteorologen ganske fine værforhold stort sett i hele landet både fredag og lørdag.

Det betyr at en eventuell Alexander Rybak-seier i Melodi Grand Prix i Moskva lørdag, og den har jo Norge for lengst bestilt (sic!), kan feires under skapelige værforhold stort sett over hele landet.

Varierende temperatur

Temperaturmessig blir det heller ikke helt ulevelig 17. mai-helgen. Kanskje med unntak av Finnmark. Kirkenes kan forvente maks 7–8 grader, Hammerfest rundt 5 pluss.

Troms – kanskje opp i 12 grader, Nordland (Bodø) kanskje 13. Men her kan det også bli varmere.

I Trøndelag kommer gradestokken opp mot 16–17 grader, Bergen stanser på 16, mens Sørlandet kan vente seg 12–13 grader.

Men varmest kan det se ut til at kongen blir forunt – Oslo-området har håp om 16-17, kanskje helt opp til 18 grader hvis sola dukker opp. Og det skal vi ikke utelukke.

Utover i uken blir det bare mindre endringer i vær- og temperaturforhold. Men hva med Svalbard?

– Rolige vindforhold og stort sett pent vær 17. mai. Minus et par grader i Longyearbyen, sier langtidsmeteorologen. (©NTB)

Personvernpolicy