Gir etter for piratene

Wilco tyr til nye metoder for å imøtekomme piratene. Jeff Tweedy til venstre. Foto: Brian Kersey (AP Photo/Scanpix)
Wilco tyr til nye metoder for å imøtekomme piratene. Jeff Tweedy til venstre. Foto: Brian Kersey (AP Photo/Scanpix)

<pChicago-bandet Wilco tar i bruk nye metoder for å imøtekomme nettpiratene.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jeff Tweedy & co. er lystigere på sin nye plate enn hva de har vært på sine par foregående.Jeff Tweedy & co. er lystigere på sin nye plate enn hva de har vært på sine par foregående.

Offisielt kommer ikke Øya-aktuelle Wilcos nye album «Wilco (The Album)» i butikken før 30. juni. Men allerede nå kan du høre hele albumet på bandets hjemmesider, hvor Jeff Tweedy og kompani har lagt ut hele platen til streaming for alle og enhver som har lyst å høre den.

Årsaken til at gruppen i går plutselig bestemte seg for å ta dette valget seks uker før utgivelse skal være at det i går ble bekreftet at albumet hadde lekket ut på Internett.

Lytt i vei!

I en pressemelding som Wilco har sendt ut i morges heter det: «Vel, vi klarte å holde den tilbake i nesten en hel måned. Kopier av «Wilco (The Album)» har vært i omløp før den til slutt måtte lekke ut. Det å holde tilbake så lenge må sies å være ganske imponerende med tanke på tiden vi lever i. Men det uunngåelige skjedde altså i går kveld. Siden vi vet at dere er nysgjerrige og at dere sannsynligvis har bedre ting å foreta dere enn å lete rundt på nettet etter en nedlasting (selv om vi forstår at det er tiltrekkende å ty til ulovligheter), har vi nå lagt ut en streaming-utgave av hele albumet. Føl dere frie til å referere til det som «Wilco (The Stream)»... hvis dere vil».

«Wilco (The Album)» kan høres i sin helhet her nå. Den fysiske utgaven av albumet vil ikke bli tilgjengelig før 30. juni.

Tar kontroll over piratene

Bandet lar seg heller ikke pille på nesen av de mange som tyr til ulovlig nedlasting av platen. De vet at dette likevel skjer, men ønsker å komme i dialog med nettpiratene og benytter anledningen til å oppfordre alle som laster ned albumet på illegalt vis til å donere en sum til Inspiration Corporation, en av bandmedlemmenes favoritter når det kommer til veldedige organisasjoner. Inspiration Corporation hjelper lavtlønnede, fattige og hjemløse i Wilcos hjemby Chicago.

Wilco er for øvrig i disse dager også aktuelle med den ferske DVD-en «Ashes Of American Flags» som består av konsertopptak av bandet fra deres forrige turné.

«Wilco (The Album)» er bandets syvende studioalbum siden de debuterte med «A.M.» i 1995, og den første platen de gir ut etter «Sky Blue Sky » som ble lansert for ganske nøyaktig to år siden. Ved årsoppgjøret ble albumet kåret til et av dette årets aller beste hos en samlet musikkredaksjon her i ABC Nyheter.

Wilco spiller på Øyafestivalen i Middelalderparken torsdag 13. august.

Personvernpolicy