Tungrock til de små barna

Tungrock til de små barna
Tungrock til de små barna

<pBlack Debbath røper at små barn er avgjørende for bandets fremtid. Og vi får høre Aslags legendariske tisse-vits.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episode 9: Tungrock til de små barna

Etter ti år i rockens tjeneste, har guttene i Black Debbath valgt å stoppe opp noen sekunder for å reflektere over hva de faktisk har fått til i løpet av en karrière der de foruten å spille meget hard rock, også gjennom sine tekster har vært med å sette dagsorden i den norske samfunnsdebatten.

Sanger som «Problemer innad i Høyre», «Vi Må Redde Geirfuglen», «Den Femte Statsmakt» og ikke minst «Gjeninnfør Hatten» er gode eksempler på det brennende engasjementet til det kunstneriske kollektivet.

Når det er sagt, Black Debbath har også brukt tid på å utforske mysteriene som oppstår i møtene mellom menn og kvinner. «Femogtredve Og Heit», «Jag Är Din Pojkvän, Yeah!», «Pussy In The Bank» og «Min Kone Forlot Meg Mens Jeg Sto Og Fiska» er utsøkte eksempler på bandets subtile tilnærming til kjærlighetens mange problemstillinger.

Black Debbath, som så dagens lys på Bøler, har også ved flere anledninger vist at deres hjerter banker ekstra hardt for norske tradisjoner og norsk litteraturhistorie. Det faktum at bandet har valgt å hylle folkelige og nasjonale helter som Martin Schanke og Kjell Hallbing vil styrke deres posisjon når norsk musikkhistorie en gang i framtiden skal skrives.

- Vi har lagt ned flere damer og slitt ut flere plektre enn en god del andre, er bare en av mange frittalende, men like fullt jordnære uttalelser fra et band som etter ti år på veien har opparbeidet seg en livsvisdom knapt noen andre i kongeriket Norge kan matche.

Bandet slår også et slag for veibyggingen i landet, og mener bompengesatsene er alt for lave. Dermed gir de gjerne noen ekstra slanter når de passerer bompengestasjonene.

I den eksklusive dokumentarserien «Debbathliv», har ABC Nyheter fulgt bandet på deres jubileumsturne.

Se episode 1 her: Dette er Debbatthliv.
Se episode 2 her: Fra sædfuck til blotterskauen
Se episode 3 her: Dukket kjendisene opp?
Se episode 4 her: Daglige utfordringer på turnébussen Se episode 5 her: Sin andre mat i sitt tredje hjem
Se episode 6 her: Tung, tung lokalpolitisk rock

Se episode 7 her: Trommiser som kan synge
Se episode 8 her: Den nakne, stygge sannheten

Personvernpolicy