Meny

– Flyktninger i Darfur trenger nødhjelp før regntiden

FLYKTNINGER: Fordrevne sudanesere ankommer i lastebiler fra Khzan Jadeed under et besøk fra toppledelsen i FN. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN er bekymret for at ikke hjelpeorganisasjonene i Darfur skal klare å frakte nødvendig nødhjelp til leirer med internt fordrevne innen regntiden vasker vekk veiene.

– Vi er ikke så klare som vi kunne ønske at vi var, sa FNs nødhjelpskoordinator John Holmes etter et besøk i den krigsherjede regionen i helgen.

– Vanligvis vil hjelpeorganisasjoner frakte nødvendig mat og andre varer til leirene før regntiden, ettersom det er veldig vanskelig å komme seg rundt når regntiden setter inn, la han til.

Utvisningen av 13 hjelpeorganisasjoner fra Darfur etter at Den internasjonale straffedomstolen tiltalte Sudans president Omar al-Bashir for krigsforbrytelser, har gjort at de gjenværende hjelpeorganisasjonene er på etterskudd.

– Regntiden er alltid en periode med høy risiko, nå er risikoen enda høyere. Men jeg er rimelig sikker på at vi skal komme gjennom det uten en stor krise, påpekte likevel Holmes søndag.

Mange av flyktningleirene, der mer enn to millioner sudanere oppholder seg etter å ha flyktet fra sine hjem, ligger i områder som blir vanskelig å nå under regntiden, som starter om noen uker. Jordveier blir ufremkommelige og elver går over sine bredder. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus