Meny

– CIA-avhør kan ha reddet hundretusener av liv

FORSVAR: Dick Cheney utenfor tv-kanalen CBS søndag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs tidligere visepresident Dick Cheney insisterer på at informasjon hentet ut gjennom tøffe avhør av mistenkte al-Qaida-opprørere, kan ha reddet hundretusener av liv.

Den tidligere visepresidenten har møtt skarp kritikk for å ha forsvart den tidligere administrasjonens bruk av tortur under avhørene.

– Ingen anger. Jeg mener at det absolutt var den riktige tingen å gjøre, sa Cheney i et intervju med CBS søndag.

– Jeg er overbevist om at vi reddet tusenvis, kanskje hundretusenvis av liv, la han til.

En av de første tingene Barack Obama gjorde da han kom til makten, var å gi ordre om at amerikanske sikkerhetsstyrker ikke får mishandle fanger. Obama-administrasjonen har også offentliggjort dokumenter med detaljopplysninger om avhørene som ble gjort av mistenkte al-Qaida-medlemmer.

Cheney oppfordrer Obama-administrasjonen til også å frigi notater som skal vise at CIA har dratt nytte av opplysningene som er hentet ut.

– Dersom vi skal ha denne debatten, må disse notatene frigis. De omhandler angrep som var planlagt, og hvordan de ble avverget, sa Cheney i det TV-sendte intervjuet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus