Meny

Reiste seg med storseier over Arsenal

VAKRE MÅL: Alex ga Chelsea ledelsen med en flott heading, før Nicolas Anelka la på til 2-0 med en suser av et langskudd - og ble gratulert av en sindig Didier Drogba. Det endte til slutt med 4-1-seier og oppreisning etter det bitre mesterligatapet for Barcelona. (Foto: AFP/Scanpix) 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea-raseriet stilnet på Emirates.

PREMIER LEAGUE, 36. RUNDE

Blackburn–Portsmouth 2–0, Bolton–Sunderland 0–0, Everton–Tottenham 0–0, Fulham–Aston Villa 3–1, Hull–Stoke 1–2, West Bromwich–Wigan 3–1, West Ham–Liverpool 0–3, Manchester United–Manchester City 2–0, Arsenal–Chelsea 1–4.

Spilles i morgen: Newcastle–Middlesbrough (21.00)

Arsenal–Chelsea 1–4.

London-duellantene Arsenal og Chelsea hadde på papiret kun medaljevalører å spille om i sluttspurten av årets Premier League – men etter at begge røk ut av mesterligaen i semifinalene i midtuken, handlet det også om oppreisning på Emirates i ettermiddag.

Den bitreste mesterligataperen gikk seirende ut av oppgjøret. Mye takket være to praktfulle mål i første omgang.

Alex headet inn 1–0 til blåtrøyene via tverrliggeren, før Nicolas Anelka doblet ledelsen med et herlig langskudd. Da Kolo Touré scoret selvmål fire minutter etter pause, var kampen i realiteten avgjort.

– Jeg er veldig stolt av dem. De har vist at de er blant Europas beste, både taktisk og mentalt, sier Chelsea-manager Guus Hiddink ifølge BBC – og hyller spillernes reaksjon etter at de røk ut av mesterligaen onsdag.

Straffet for sjansesløseri

Arsenal hadde ikke sluppet inn ligamål på de siste åtte hjemmekampene, men fikk til slutt fire i sekken i kveld. Chelsea var effektive. Arsenal var det stikk motsatte.

Det var også vertene som åpnet klart best.

Anført av en frisk Theo Walcott radet de opp angrep i en fartsfylt og spennende 1. omgang, og skapte mer enn nok sjanser til å knuse smultringen i målprotokollen.

I stedet ble de knust i egen sekstenmeter, av en kraftstopper ved navn Alex.

Didier Drogba, som kan være på vei bort fra Chelsea etter den skandaløse oppførselen overfor Tom Henning Øvrebø i midtuken, fikk spille fra start. Etter 27 minutter skaffet han et billig frispark, som han presist slo inn selv.

Inne i boksen ventet Alex. Brasilianeren banket Mikaël Silvestre i luften, og headet ballen i mål via tverrliggeren til 1–0 for gjestene.

Anelka jakter Ronaldo

På den ene av sine to muligheter før hvilen viste Nicolas Anelka hvorfor han fremdeles kjemper om toppscorertittelen i Premier League.

Da han fikk vende og føre ballen fritt frem til rundt 25 meter, klinket han til. Skuddet var hardt, det skrudde vekk fra Fabianski, og et nydelig 2–0-mål var et faktum.

Dermed gikk franskmannen opp i 17 ligamål. Toppscorer Cristiano Ronaldo står med 18.

Som om ikke det var nok, fikk Arsenal et nytt mål i sekken fire minutter etter pause.

Malouda avsluttet ballet

Kolo Touré hev seg ned for å klarere et innlegg fra Florent Malouda, men var uheldig. Stopperen skled ballen i eget mål til 0–3.

Arsenal fikk en høyst fortjent scoring da innbytter Nicklas Bendtner var suveren i luften og stanget inn 1–3, men sluttspurten kom for sent.

Malouda fullførte en sterk Chelsea-oppreisning med å sette inn 4–1 på en retur i sluttminuttene.

Arsène Wengers mannskap, som nå avslutter sin fjerde strake sesong uten en tittel, tapte i ligaen for første gang på 22 kamper. Laget er garantert å ende 4. plass i årets Premier League.

Chelsea er tre poeng bak Liverpool i kampen om sølvet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus