Enkelt for Man Utd

Park, Ronaldo og Evra feirer den første av søndagens United-scoringer mot naborival Manchester City. Foto: AP/Scanpix.

<pManchester City var ingen match for naborivalen på Old Trafford søndag. </p

MANCHESTER UNITED-MANCHESTER CITY 2-0:

Manchester United gjorde som de pleier og lot ikke gårsdagens Liverpool-seier stresse seg da de gikk på banen. På enkelt vis ble lillebror City satt på plass, og dermed har den regjerende seriemesteren fortsatt full kontroll i kampen om ligagullet.

City kjemper en hard kamp med Fulham, Tottenham og West Ham om 7. plassen i Premier League denne sesongen, men etter tapet er de det laget som ligger dårligst an der.

Hjemmelaget er på sin side oppe på 83 poeng, mot Liverpools 80. Hengekampen mot Wigan kommer onsdag, og da kan ledelsen dobles for Sir Alex og co.

Tidlig i ledelsen

De røde tok ledelsen etter 18 minutter. Det startet med at Vincent Kompany tråkket på ballen på midtstreken i det laget var på vei i angrep, og dermed kom United fossende. Stephen Ireland så seg nødt til å felle Dimitar Berbatov da bulgareren nærmet seg 16-meteren og et frispark ble tildelt.

En dårlig manøver av Nigel De Jong i muren gav Ronaldo en åpning som han takket for på beste måte. Når man legger til at Shay Given var alt annet enn patent i City-buret ble det 1-0 til Manchester United.

Dermed var standarden satt, og oppgaven var blitt langt større for lillebror.

Etter en drøy halvtime kunne det stått 2-0 da Carlos Tevez avsluttet fra 16 meter. Argentineren som i engelsk presse igjen er sitert på at han er tvilende til sin framtid på Old Trafford, hamret ballen i krysset før den spratt ut igjen.

Heldige Berbatov

Nå var det temperatur på drømmenes teater, og seks minutter før hvilen kunne Berbatov gjort livet vanskelig for både seg selv og laget sitt. Spissen ble holdt igjen av Kompany og svarte med å sparke City-spilleren. Heldigvis for han fikk verken hoved-, eller linjedommeren det med seg.

På overtid i første omgang var det klart for 2-0, og nå var skuddfoten stilt inn for Tevez. Det startet med at Berbatov elegant tok ned en langpasning og leverte kulen til Tevez. Fra 16 meter la han ballen nydelig via lengste stolpe og i mål.

Kontrollerte i andre omgang

I andre omgang kontrollerte hjemmelaget kampen, men det var City som hadde ballen. Og de fikk en god mulighet til å redusere etter 51 minutter. En herlig pasning fra Elano fant Robinho som avsluttet. Skuddet gikk imidlertid langt utenfor, og en god sjanse til å bringe spenning tilbake i oppgjøret var misbrukt.

Like før timen var spilt ble dagens første målscorer, Ronaldo, tatt av banen. Dette likte portugiseren særdeles dårlig og han viste sin misnøye med dette resten av kampen. Men planen til Sir Alex var naturlig nok å kontrollere inn tre poeng, og ikke brenne for mange krefter i et tettpakket kampprogram.

Store sjanser mot slutten

Dette viste seg også gjennom det som skjedde ute på banen, hvor det var lite av betydning som foregikk. Bortelaget hadde ballen en del, men slet med å sette van der Sar på de helt store prøvene - helt til det var spilt 86 minutter.

Da brant Petrov til fra 20 meter og ballen hadde retning mot krysset. Da kom van der Sar flyvende og reddet mesterlig.

Idet kampen gikk inn på overtiden traff Tevez treverket for andre gang i kampen, denne gang fra en halv meter. En corner ble headet ned av Fletcher, og Tevez satte hodet til ballen, bare for å se den treffe stolpen.

Etter tre overtidsminutter var kampen over og det var en kontrollert og fortjent seier for de røde som med seier borte mot Wigan i hengekampen onsdag er så godt som seriemestre.