Meny

- Høyre går bort fra sentrum

SKUFFET: Venstre-leder Lars Sponheim er skuffet over Høyre. Blant annet han partiet stenger døra til et mulig samarbeid med Venstre ved å åpne for oljeboring i Lofoten. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Lars Sponheim mener Høyre har tatt lange steg i retning av Fremskrittspartiet på sitt landsmøte.

Han er skuffet over partiet han så gjerne vil samarbeide med i regjering.

– Partiet har gått mer i retning av det høyrepopulistiske Fremskrittspartiet, og det skuffer meg, sier Sponheim til NTB. Han mener landsmøtet både retorisk og politisk har beveget seg bort fra sentrum og tanken om et regjeringssamarbeid med Kristelig Folkeparti og Venstre.

- Mindre grønt

– Jeg er overrasket over at Høyre så sterkt markedsfører et samarbeid med Frp, sier Sponheim, som hevder partiet er mindre grønt etter landsmøtevedtak om kjernekraft og vannkraft i vernede områder.

– Høyre smeller jo også igjen sentrumsdøra når det gjelder oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen, sier han.

Skuffelsen til tross, Sponheim merker seg at Erna Solberg fremdeles holder muligheten åpen for et samarbeid med sentrumspartiene.

Sentrum mindre sannsynlig

– Men det som ut ifra galluptallene var en usannsynlig løsning, er blitt en mindre sannsynlig løsning også politisk etter de valg Høyre har gjort, sier han.

Venstre-lederen er likevel ikke rede til å skrinlegge tanken om en sentrum-høyre-regjering.

– Absolutt ikke, men for å snu stemningen på meningsmålingene, trenger vi entusiasme om prosjektet. Det har ikke Høyre bidratt til, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus