Søker etter omkommet i tunnel

SØKTE GJENNOM NATTA: Redningsmannskaper jobbet på spreng etter at kraftverket nær Odda ble oversvømt. Foto: Scanpix
SØKTE GJENNOM NATTA: Redningsmannskaper jobbet på spreng etter at kraftverket nær Odda ble oversvømt. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pArbeidet med å finne personen som er savnet etter et ras i forbindelse med tunnelarbeid i Odda, fortsatte utover natten, uten resultat.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Én person er funnet omkommet.

Etter å ha gjennomsøkt hele tunnelen i kraftverket i Odda, antar politiet nå at den andre personen som er savnet etter raset lørdag også er omkommet.

Politiet endret søndag morgen status på søket etter den andre personen i Hydros vannkraftanlegg Røldal-Suldal i Hordaland til å gjelde søk etter omkommet.

– Ved 5.50-tiden i morges gikk søket over i en ny fase og det letes nå etter en omkommet person. Det vil bli vurdert å bruke en ruinhund videre i letingen, sier operasjonsleder Ragnar Lyssan i Hordaland politidistrikt til NTB.

Tre personer var ved 14-tiden lørdag på jobb inne i tunnelen i Svandalsflona kraftverk da taket raste, om lag én kilometer inne i fjellet. Én person ble reddet ut, mens en annen ble funnet omkommet. Søket etter den tredje personen pågikk hele natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to som omkom, jobbet for Veidekke Entreprenør AS og en underentreprenør.

En reddet

Raset ble meldt av ansvarlig vakt på Hydros kraftanlegg like før klokka 14. Meldingen gikk da ut på at to personer var savnet og at en person hadde kommet seg ut.

– De drev planlagt utredningsarbeid som hadde pågått i om lag to uker. Arbeidet var planlagt å vare i ytterligere to uker, sier Tone Dahle.

Årsak ukjent

Hva som er årsaken til ulykken, og omstendighetene rundt den, kunne ingen si noe om lørdag kveld.

– Det blir kun spekulasjoner å si noe om dette allerede nå. Men vi er i full gang med å finne ut hva som er skjedd. Det arbeidet vil skje i et samarbeid mellom oss, Hydro og politiet. Men hovedfokuset lørdag kveld er de pårørende, sier pressetalsmann Kai Krüger Henriksen i Veidekke til NTB.

Fra 1966

Kraftverket ble satt i drift i 1966 og utnytter ifølge nettleksikonet Wikipedia et fall på 382 meter.

Kraftverkene i Røldal og Suldal-utbyggingen har et nedbørsfelt på 793 kvadratkilometer og en magasinkapasitet på 833 millioner kubikkmeter.

Største eier er Hydro Energi med Statkraft som minoritetseier. Kraftverket har konsesjon fram til 2022