Meny

Karin Park: «Ashes To Gold» (YAP/VME)

Sofisitikert elektropop

Karin Park synes å ha funnet seg selv som plateartist og har levert sitt beste album til nå. Foto: VME (promo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sitt tredje album har Karin Park funnet seg til rette med sofistikert elektropop.

«Ashes To Gold»«Ashes To Gold»

På sin tredje plate gjør Bergens førstesvenske Karin Park en musikalsk helomvending og serverer folket elektropop med tydelige referanser til hennes opprinnelige landsmenn i The Knife og Robyn.

Produksjonen på «Ashes To Gold» er ivaretatt av Datarocks frontmann Fredrik Saroea som har gitt Karin et kledelig kjølig preg som bidrar til å gi stemmen hennes en tydeligere identitet. Den kommer bedre frem her enn den som gjorde seg gjeldene på hennes to første, og langt mer poporienterte album.

Elegant åpning

«Ashes To Gold» åpner elegant med singelsporet «Out Of The Cage». Låten som nylig ble introdusert i filmen «Skjult», hvor hun også debuterer som skuespiller. Vi skal ikke vurdere Karins skuespillerevner her, men som musiker fremstår hun med sin nye stil som en langt mer original artist målt mot det hun har gjort tidligere i karrieren. Ikke at hun skal trekkes for arbeidet hun leverte på sine to første plater, de holdt også mål, men på «Ashes To Gold» står vi overfor en ny og langt mer spennende artist.

Karin Park har altså modnet og funnet en stil som kler henne oppsiktsvekkende godt. Stemmen er nok i og for seg den samme som den alltid har vært. Men med det elektroniske bakteppet som dominerer her fremstår den som både stiligere og mer delikat enn det vi har hørt av den tidligere.

Stemmen minner tidvis om hennes svenske medsøster Karin Dreijer Andersson i The Knife og Fever Ray. Musikken til Karin Park er i liket med disse to også av det relativt kjølige slaget. Men den er likevel ikke så iskald - for ikke å si skummel - som det den svenske navnesøsteren har servert gjennom sine to prosjekter.

Låtmessig synes det også som om Karin Park har tatt et steg videre. På «Ashes To Gold» utviser hun med kyndig penn for alvor at hun også er en habil låtskriver med en teft for hvordan en melodi skal bygges opp. Her har hun fått god drahjelp fra produsent Saroea, som har bidratt til å fremheve følelsene og stemningene som Karin har skissert opp.

Kledelig

Låtene er jevnt over av en gjennomført og god karakter som kler innpakningen de kommer i usedvanlig godt. Det i en så stor grad at de fleste av dem faktisk kan fremheves som høydepunkter. Men for å velge noen få, så kan i det minste nevnte «Out Of The Cage», «Jungle Woman» og «You & I» nevnes som gode kandidater til å få litt spilletid på radio, mens «Ashes» kan trekkes frem som en umiddelbar favoritt. Dette lille utvalget viser dessuten flere sider av Karin Parks talent både som vokalist og artist.

Konkludert har Karin Park med «Ashes To Gold» levert sitt klart beste album til nå. Om tittelen henspeiler på egen karriere skal være usagt, men denne platen ligger i hvert fall betraktelig nærmere gull enn aske, for å si det på den måten.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus