Gerrard-dobbel i sterk Liverpool-seier

NÆRMER SEG TOPPSCORERTOPPEN: Med to mål i dag står Steven Gerrard med 15 i årets Premier League-sesong. Det er to færre enn Cristiano Ronaldo, som topper listen. (Foto: Reuters/Scanpix)

<pNekter å gi opp gullhåpet.</p

West Ham–Liverpool 0–3.

Steven Gerrard og Fernando Torres kom til Upton Park med 13 Premier League-scoringer hver og en tynn gulldrøm.

De reiste derfra med to nye Gerrard-fulltreffere, to målgivende fra Torres, og med gulldrømmen stadig levende.

Gerrard misset straffen som Torres skaffet på stillingen 1–0, men var selv på plass på returen og satte inn sitt annet for dagen. Det maktet West Ham aldri å svare på.

Ryan Babels 3–0-mål ble for kakepynt å regne.

Kontrollert overtok Liverpool tabelltoppen igjen fra Manchester United på bedre målforskjell. United har to kamper til gode – den første i byderbyet mot City i morgen.

Ledelse etter et drøyt minutt

Ett minutt og 16 sekunder var alt gjestene trengte for å ta ledelsen. Som vanlig i hovedrollene: Steven Gerrard og Fernando Torres.

Gerrard timet løpet sitt godt, lurte West Hams håpløse offsidefelle, og ble stukket igjennom av Torres. Kapteinen rundet Robert Green, som sjanseløs måtte se ballen trille inn i nettmaskene.

West Ham ristet av seg knyttneveslaget, jobbet seg inn i kampen, og fikk en stor sjanse drøyt midtveis i omgangen. Kovac raget høyest etter et frispark, men stanget ballen over.

Istedenfor utligning fikk vertene et nytt slag i fleisen. Og igjen handlet det om Gerrard og Torres.

Misset straffe – scoret på returen

Dommer Alan Wiley dømte korrekt straffe da Torres ble revet ned etter 37 minutter, men situasjonen skulle ikke oppstått. Angrepet startetda Luis Boa Morte ble snytt for et soleklart frispark. Liverpool kontret, Boa Morte rakk å løpe tilbake og dro ned Torres.

Steven Gerrard steppet opp som så ofte før. Og misset.

Robert Green reddet mesterlig, men ga en uheldig retur. Der var Gerrard skarpt på plass igjen. Han satte enkelt inn 2–0 for Liverpool med sitt 15. ligamål for sesongen.

Dermed henger Gerrard med i jakten på toppscorertittelen. Nå står han med to færre enn Cristiano Ronaldo.

Avsluttet med flott kontring

En hårreisende feil av Jamie Carragher forærte David Di Michele sjansen til å redusere for vertene rett før pause. Alene med Pepe Reina forsøkte italieneren en tofotsfinte, mistet balansen, sløste bort sjansen, og toppet det hele med å motta et feilaktig gult kort for filming.

Det var det siste truende West Ham-øyeblikket. Resten handlet om Liverpool-kontroll, få sjanser og en noenlunde drept spenning.

En strålende kontring sørget for 0–3. Gerrard drev ballen fremover, og fant Kuyt, som slo inn til Ryan Babel. Green reddet godt, men igjen var han uheldig med returen, og Babel scoret enkelt.

Gianfranco Zolas elever burde aldri fått 0–2-målet i sekken, men ble uansett et par nummer for små for Liverpool – som tok en sterk seier.