Gamst scoret da det gjaldt som mest

ENDELIG: Morten Gamst Pedersen scoret sitt første Premier League-mål på 363 dager. Timingen kunne knapt vært bedre. Scoringen bidro sterkt til at Blackburn så godt som reddet plassen.(Foto: AP/Scanpix)
ENDELIG: Morten Gamst Pedersen scoret sitt første Premier League-mål på 363 dager. Timingen kunne knapt vært bedre. Scoringen bidro sterkt til at Blackburn så godt som reddet plassen. (Foto: AP/Scanpix)

<pHans første på 363 dager ble avgjørende i nøkkelseier over Portsmouth. Nå er Blackburn så godt som reddet fra nedrykk.</p

PREMIER LEAGUE, 36. RUNDE

Blackburn–Portsmouth 2–0, Bolton–Sunderland 0–0, Everton–Tottenham 0–0, Fulham–Aston Villa 3–1, Hull–Stoke 1–2, West Bromwich–Wigan 3–1.

Senere kampstart: West Ham–Liverpool (18.30).

Spilles i morgen: Manchester United–Manchester City (14.30), Arsenal–Chelsea (17.00).

Spilles mandag: Newcastle–Middlesbrough (21.00).

Blackburn–Portsmouth 2–0.

Morten Gamst Pedersen ligger i toppen av listen over målgivende pasninger i Premier League – men nordlendingen hadde ikke funnet nettmaskene selv en eneste gang denne sesongen.

Ikke før i ettermiddag. I sesongens kanskje viktigste kamp.

Blackburn har lenge kjempet mot nedrykk, men med seier hjemme mot Portsmouth i dag ville klubben så godt som sikre seg Premier League-spill også neste år.

Da det gjaldt som mest, var Gamst Pedersen på rett plass til rett tid og puttet ballen i mål til 1–0 for vertene i første omgang. Benni McCarthy la på til 2–0 på straffe etter hvilen. Det ble sluttresultatet.

Nå er plassen reddet, mener Blackburn-manager Sam Allardyce.

– Matematisk sett er vi ikke sikre, men i praksis er vi det, sier han til Sky Sports.

En drøy halvtime var spilt da Gamst scoret sitt første ligamål på 363 dager.

En presset Pompey-keeper David James fomlet ballen til nordmannen, som viste goalgettertakter: Han var på rett plass til rett tid, og trillet inn et usedvanlig viktig ledermål.

Da en knapp time var spilt, handset Portsmouths Hermann Hreidarsson, og dommer Mike Riley blåste straffe. David James gikk feil vei, Benni McCarthy scoret sikkert, og 2–0 var et faktum.

John Utaka hadde allerede misbrukt en gigantsjanse for gjestene da han fikk muligheten til å redusere fra straffemerket tre minutter før slutt. Han misset grovt.

Skuddet gikk høyt over, og kampen var avgjort.

Portsmouth misbrukte sin mulighet til å takke nedrykksspøkelset for følget. Blackburn er i praksis reddet – selv om det stadig er en ørliten matematisk sjanse for nedrykk.

På KC Stadium sikret Stoke seg en ny sesong i Premier League med 2–1-seier i nøkkelkampen mot Hull. Laget som før sesongen ble spådd å rykke rett ned igjen, har berget plassen to runder før slutt.

Mens Hull er i alvorlig trøbbel, nekter tabelljumbo West Bromwich å gi opp. Laget slo Wigan 3–1, og er nå oppe på samme poengsum som Newcastle og Middlesbrough på plassene over.

De to sistnevnte møtes til derby på St. James' Park mandag. . .