Meny

Tunnelras i Odda - en omkom

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann omkom og en annen er savnet etter et ras i en tunnel inne i Svandalsflona kraftverk i Odda.

Tre personer var på jobb inne i tunnelen i Svandalsflona kraftverk da taket raste, om lag én kilometer inne i fjellet.

– Den savnede er ansatt i Veidekke Entreprenør AS, mens mannen som omkom, jobbet for en underentreprenør, sier informasjonssjef Tone Dahle i Hydro til NTB.

Masser i bevegelse

Operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt beskriver forholdene på rasstedet som uoversiktlig og arbeidet som krevende:

– Mannskapene på stedet forteller at det er store mengder med stein og vann som er i bevegelse. Nye ras kan ikke utelukkes, og redningsarbeidet må skje med største varsomhet, sier Wallestad til NTB.

En reddet

Raset ble meldt av ansvarlig vakt på Hydros kraftanlegg like før klokka 14. Meldingen gikk da ut på at to personer var savnet og at en person hadde kommet seg ut.

– De drev planlagt utredningsarbeid som hadde pågått i om lag to uker. Arbeidet var planlagt å vare i ytterligere to uker, sier Tone Dahle.

Årsak ukjent

Hva som er årsaken til ulykken, og omstendighetene rundt den, kunne ingen si noe om lørdag kveld.

– Det blir kun spekulasjoner å si noe om dette allerede nå. Men vi er i full gang med å finne ut hva som er skjedd. Det arbeidet vil skje i et samarbeid mellom oss, Hydro og politiet. Men hovedfokuset lørdag kveld er de pårørende, sier pressetalsmann Kai Krüger Henriksen i Veidekke til NTB.

Fra 1966

Kraftverket ble satt i drift i 1966 og utnytter ifølge nettleksikonet Wikipedia et fall på 382 meter.

Kraftverkene i Røldal og Suldal-utbyggingen har et nedbørsfelt på 793 kvadratkilometer og en magasinkapasitet på 833 millioner kubikkmeter.

Største eier er Hydro Energi med Statkraft som minoritetseier. Kraftverket har konsesjon fram til 2022. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus