Meny

Arason helt i fotballdrama

SUPERHELT: Odds keeper Arni Gautur Arason (liggende) reddet to forsøk fra Branns Olafur Örn Bjarnason og ble den store helten i Skien. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd kan takke sin islandske målvakt for tre poeng hjemme mot Brann. Arni Gautur Arason reddet to straffer i Skien.

Kampfakta

Odd Grenland – Brann 3-1 (3-1)

7789 tilskuere

Mål: 0-1 Erik Huseklepp (7), 1-1 Simen Brenne (10), 2-1 Chukwuma «Bentley» Akabueze (13), 3-1 Peter Kovacs (17).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Tijan Jaiteh, Brann.

Lagene:

Odd Grenland (4-3-3): Arni Gautur Arason – Steffen Hagen, Morten Fevang, Torjus Hansén (Søren Tougaard Jensen fra 38.), Anders Rambekk (Fredrik Semb fra 84.) – Magnus Lekven, Kenneth Dokken, Simen Brenne – Alex Valencia (Jacob Sørensen fra 75.), Peter Kovacs, Chukwuma «Bentley» Akabueze.

Brann (4-4-2): Håkon Opdal – Birkir Már Sævarsson, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Bjørnar Holmvik (Hassan El Fakiri fra 34.) – Jan Gunnar Solli, Rudolph Austin (Gylfi Einarsson fra 46.), Tijan Jaiteh (Azar Karadas fra 67.), Erik Huseklepp, Petter Vaagan Moen – David Nielsen. (©NTB)

Odd Grenland - Brann 3-1 (3-1)

SKAGERAK ARENA (ABC Nyheter): Brann fikk en drømmestart i Skien for etter kun syv minutter gjorde Odds Torjus Hansén en horrible forsvarsstabbe.

Hansén lot en relativ enkel ball sprette over seg og Branns Erik Huseklepp fikk komme alene med keeper Arni Gautur Arason. Landslagsspilleren feilet ikke og satte ballen til side for Odds islandske sisteskanse. Mange trodde da at det skulle bli en stri tørn for et hjemmelag med tre uavgjorte kamper på rad

Men så var det bråstopp for Brann i Skien.

Tre minutter etter Huseklepps ledermål satte Simen Brenne i en scoring man sjelden ser på norske arenaer. Midtbanespilleren mottok ballen på Branns sekstenmeter – tverrvendte bort en Brann-spiller - og klinket læret helt i oppe i Håkon Opdals venstre kryss.

Ikke lenge etter fikk Odd frispark skrått for Branns mål. Nigerianske ”Bentely” curlet ballen inn i feltet, ingen hoder var borti kula og den duppet ned innenfor stolperoten til Opdal. Odd hadde på få minutter snudd kampen til sin fordel.

Viser bunnivå

Brann-trener Steinar Nilsen var lite fornøyd etter kampen.

- Første omgangen viser hvor langt ned vi kan være på vårt bunnivå, helt forferdelig. Det var ikke så ille som Sandefjord, for så ille som det kan det ikke bli igjen, men dette var ikke veldig langt unna, sier en skuffet Nilsen til ABC Nyheter.

Han mener laget ikke hang sammen i det hele tatt.

- Vi har ingen struktur. Førsteforsvarerjobben er under enhver kritikk og vi la altfor mange baller slippe inn i "korridoren" vår.

Det skulle derimot bli verre for en trener nærmest i sjokk over det han så fra sidelinjen.

Etter 17 minutter slo Magnus Lekven et innlegg fra høyre som ble møtt av den store og sterke spissen Peter Kovacs med hodet. Ballen traff tverrliggeren, men landet innenfor streken. Kovacs sjette mål for sesongen gjorde sitt til at Odd hadde snudd 0-1 til 3-1 på ti minutter.

- Overtak

Odds trener Dag-Eilev Fagermo satt på tribunen i dagens kamp på Skagerak Arena. I kampen mot Tromsø sist ble den frittalende treneren sendt på tribunen av kampens dommer Tommy Skjerven. Han fikk én kamps karantene og det var assistent Jan Frode Nornes som ledet laget fra sidelinjen.

Etter kampen smilte sjef-Fagermo fra øre til øre.

- Vi beviser nok en gang at vi er gode her hjemme. I dag synes jeg vi skal ha kreditt for at Brann ikke er som de har vist i det siste, sier Fagermo til ABC Nyheter.

Han tror nå Odd blir sett på som en vanskelig motstander - spesielt hjemme i Skien.

- Jeg liker ikke å bruke uttrykket "fort", det er så klisjeaktig, men alle de kampene vi har spilt her så har vi vært det beste laget. Både Sandefjord (seier 2-0) og Aalesund (seier 4-2) kom fra sterke kamper før de kom hit og vi tok dem. Jeg føler vi begynner å få et overtak på motstanderne før kampene starter her i Skien. Vi har ittillegg god selvtillit, fortsetter Fagermo.

Dramatikk

Odd burde så ha gått opp til 4-1 like etter, men Kovacs kjempemulighet ble såvidt reddet av Opdal.

Så startet dramatikken i Skien.

Brann fikk tildelt straffe etter at David Nielsen ble revet ned inne i Odd-feltet. Branns Olafur Örn Bjarnason trådte frem og skjøt til høyre for Arason, men islendingen vartet opp med en strålende redning.
Eirik Huseklepp plukket opp returen og ble lagt i gresset - Brage Sandmoen pekte på nytt på straffemerket.
Igjen fikk Bjarnason muligheten, men igjen reddet Arason i Odd-buret.

Lagene gikk til pause på stillingen 3-1 til Odd Grenland.

Rolig

Andre omgang ble ikke i nærheten av de første 45 minuttene. Ingen av lagene klarte å tilrive seg noe særlig overtak og det hele fortonet seg nærmest som et langt gjesp.

Odds midtbane var hele tiden aggressive og tillot ikke Branns midtbane å trille ball.

Hjemmelaget stresset Brann og satset på kontringer og lange oppspill på ungareren Kovacs.

Etter 77 minutter burde Odd ha økt til 4-1. "Bentley" fosset oppover langs venstresiden og slo ballen hardt inn langs bakken. Kovacs nådde ikke frem, men bak ham fulgte innbytteren Jacob Sørensen. Fra seks meter skled dansken ballen like utenfor. Både hjemmepublikumet og Sørensen skrek på straffe. De mente venstreback Sævarsson hindret en opplagt mulighet på uærlig vis.

Hjemmelagets siste store mulighet fikk en av matchens beste spillere, hjemmelagets "Bentley". Fem miutter før slutt dro han seg fint mellom Brann-stopperne Bjarnason og Sigurdsson, men skuddet gikk håpløst til side for mål.

Brann kunne redusert på overtid, men headingen til Gylvi Einarsson gikk centimetre over målet til Arason. Islendingen kom på halvdistanse på innlegget til målscorer Huseklepp

Med dagens velfortjente seier klatret Odd opp på femteplass mens Steinar Nilsens gutter i øyeblikket ligger på en niendeplass.

Neste runde spilles den 16. mai. Odd tar turen til Romerike for å møte et hardt presset Lillestrøm. Brann på sin side tar i mot formsterke Start hjemme i Bergen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus