- Boonen utestengt fra Touren

TATT: Belgieren Tom Boonen blir trolig utestengt fra Tour de France. Foto: Scanpix
TATT: Belgieren Tom Boonen blir trolig utestengt fra Tour de France. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSykkelstjernen Tom Boonen får antakeligvis ikke delta i Tour de France. Han utestenges av laget sitt, Quick Step, etter å ha testet positivt for kokain for annen gang på ett år.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boonen avla også en positiv kokainprøve i fjor. Da ble den belgiske rytteren utestengt av laget slik at han mistet Touren.

Nå ser historien ut til å gjenta seg.

– Han er utestengt fra alle aktiviteter med laget, sier Alessandro Tegner, en talsmann for Quick Step.

Lørdag ble det klart at Boonen hadde avlagt en ny positiv dopingprøve, ett års tid etter at han avla den forrige. Nå risikerer han også å bli straffet av rettsmyndighetene i Belgia. Karrieren hans ser iallfall ut til å være lagt i grus.

– Danser ikke

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg danser iallfall ikke rundt omkring i stuen min. Jeg er veldig skuffet, sier Quick Step-manager Patrick Lefervere, som hentet Boonen i 2003.

I fjor slapp han unna straff i rettsvesenet så sant han ikke ble tatt for lignende forhold i løpet av de neste tre årene. Nå risikerer han fengsel i opp til fem år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De juridiske konsekvensene kan bli dramatiske, sier sykkelstjernens advokat Luc Deleu.

– I kjelleren

– For ham personlig er det like ille. Imaget hans er ødelagt og han risikerer å miste Tour de France igjen. Jeg snakket med ham i går, og han er helt nede i kjelleren, sier advokaten.

Boonen er en av sykkelsportens store stjerner. I tillegg til å ha vunnet ritt som Paris-Roubaix og Flandern rundt har han også kapret den grønne sprinttrøyen i Tour de France.

Det var også hans store mål i år.