Meny

Høyres landsmøte

Fikk hornmusikk i brystet

Jan Tore Sanner fikk hornmusikk i brytet av Erna Solbergs tale, fikk Høyre-landsmøtet vite i dag. Foto: Thomas Vermes

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hyller Erna - hetser regjeringen. Jan Tore Sanner utløste Høyre-begeistring over partiets egen fortreffelighet i næringspolitikken.

- Under Ernas tale i går fikk jeg hornmusikk i brystet, fortalte nestleder Jan Tore Sanner da han i formiddag innledet til debatt om ett av de viktigste punktene på Høyres landsmøte:

Arbeidsliv, næringsliv og samferdsel.

Sanner avleverte deretter kaskader av hyllest til egen politikk og nedsettende bemerkninger om andres.

- Vi skaper mangfold der det før var ensretting og monopoler. Det er når Høyre er i regjering, at det blir optimisme i næringslivet.

- Vi har en regjering som vil ha mer statlig kontroll og byråkrati. Vi sier stopp! slo Sanner fast og utløste applaus.

Fra fest til tristesse?

Taler etter taler fulgte opp.

- Det skulle bli fest i Kommune-Norge. 2008 ble tidenes dårligste år i kommunepolitikken. Selskapsskatten bruker regjeringen til å kjøpe Røkke-aksjer, anklaget Anne Lene W. Hojem fra Akershus

- Arbeiderpartiet tror åpenbart at alle kapitalister er like grådige som Røkke, og like uprofesjonelle som dem selv, fortsatte Bård Folke Fredriksen fra Oslo.

Garanterer vei-løft

- Vi skal bygge mer veier. Vi skal bygge veier raskere. Vi garanterer at vi skal gjennomføre tidenes samferdselsløft, sa Sanner.

- Vi skal si «ja» og ikke et utydelig «tja» til å utnytte mulighetene i nord - med hentydning til oljeborging.

- Vi skal gjøre noe med skattene. Skattene skal ned både for de som jobber og de som skaper jobbene, sa Sanner og konkluderte.

- Det skal lønne seg å jobbe, spare og investere!

Hva med veier under Per Kristian Foss?

Ønsket om veisatsing gikk igjen hos mange av talerne. ABC Nyheter spurte Per Kristian Foss på landsmøtets Oslo-benk, om innsatsen på veisektoren mens han var finansminister, er representativ for Høyres ambisjoner.

- Altså, i en koalisjon kunne man ønsket seg en annen prioritering. Det var uenighet i Bondevik-regjeringen om balansen mellom satsing på vei og bane, svarer Foss.

Advarte mot noen kutt

Men Sanner advarte mot noen av forslagene til vedtak på landsmøtet:

Ønsket om å fjerne all dokumentavgift og å heve grensa for toppskatt betydelig.

- Høyre må ikke bli et løftebrudds-parti. Forslag om å fjerne dokumentavgift og nederste trinn i toppskatten, vil koste oss 20 milliarder kroner, sier Sanner.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus