Meny

Tiltale mot norske kvinner i Bolivia

VARETEKT: Sebastian-fengselet i Cochabamba, Bolivia, som huser de tre norske narkotikasiktede kvinnene. Foto: Neil Herbas Rocha/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre norske kvinnene som sitter fengslet i Bolivia er tiltalt for narkotikasmugling.

Kvinnene ble pågrepet og fengslet for snart et år siden etter å ha blitt pågrepet med kokain i bagasjen.

Saken er ventet opp for retten om tre måneder, opplyser advokat Carl Bore til P4. Han representerer den 19 år gamle kvinnen fra Lillesand. Strafferammen er fengsel imellom 10 og 25 år.

19-åringens far, Hallgeir Øygarden, sier til radiokanalen at han ikke har tro på at datteren vil få en rettferdig rettssak.

– Det er mye korrupsjon og elendighet der nede, så det er nesten umulig å få en rettferdig rettssak, sier han.

Øygarden har tidligere gitt uttrykk for at han mener Utenriksdepartementet lukker øynene for det som skjer med datteren. Dette blir vurdert av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Faren skal ha fått et tilbud fra en advokat om å få å få datteren hjem om han betalte 60.000 dollar. Øygarden er kritisk til at UD har gjort for lite for å få fjernet denne advokaten fra saken.

Samtidig er en norsk kvinne i 20-årene og hennes kjæreste etterlyst over hele verden gjennom Interpol. De to er også tiltalt i saken, men forsvant sporløst etter avhør i fjor høst.

Politiet kom på sporet av de to etter å ha sjekket mobiltelefonene til de tre andre jentene som står tiltalt i saken, melder TV 2. Kvinnen skal også være venninne av den eldste av kvinnene som sitter fengslet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus