Meny

Nordsjødykkernes advokat fratatt bevilgningen

MISTET BEVILLING: Advokat Marius Reikerås representerer dykkerne organisert i Nordsjødykker Alliansen. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Marius Reikerås (36), som har frontet kampen til den ene gruppen av nordsjødykkere som har saksøkt staten, er fradømt retten til å drive som advokat.

Tilsynsrådet for advokatvirksomhet konkluderte denne uken med at Reikerås er uskikket til å drive advokatvirksomhet. Han skal urettmessig ha mottatt 2 millioner kroner fra en eldre mann.

Beslutningen kommer i kjølvannet av at Bergen tingrett dømte advokaten til å betale tilbake 1,3 millioner kroner til en tidligere skipsreder i Bergen, melder TV 2. I forkant av rettssaken nektet Reikerås først for flere av utbetalingene, men betalte etter hvert tilbake 1 million kroner.

Den 36 år gamle bergensbaserte advokaten har også fungert som prosessfullmektig for Nordsjødykker Alliansen som står midt oppe i rettstvist med staten. Alliansen er den ene av to grupper som mener staten har et ansvar for skader etter pionerdykkingen på norsk kontinentalsokkel på 1970- og 80-tallet.

Reikerås sier til NTB at han bare er varslet om avgjørelsen og ikke har lest begrunnelsen. Han sier han ikke er overrasket over tilsynsrådets konklusjon, og hevder dette er i tråd med alle andre forsøk på å motarbeide dykkersaken. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus