Meny

Ambassadør innkalt på teppet

PROTESTERTE: Jonas Gahr Støre kom med en skarp reaksjon på Israels innreisenekt til norske politikere. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Jonas Gahr Støre kalte Israels ambassadør til Norge inn på teppet fredag, for å protestere mot at norske politikere nektes innreise til Israel.

Utenriksdepartementets pressetalsmann Anders Rikter bekrefter dette overfor VG Nett.

En SV-delegasjon som skulle reist søndag, fikk fredag beskjed om at de ikke slipper inn i Israel. Gruppen skulle ha besøkt Israel og de palestinske områdene.

– Jeg er opprørt og synes dette er fryktelig trist. Det er veldig spesielt at en parlamentarisk delegasjon som skal besøke norske hjelpeprosjekter i Gaza ikke får muligheten til å slippe inn, sier SVs Øystein Djupedal til Dagbladet.no.

Djupedal er med i delegasjonen.

– Utenriksministeren har protestert og Israels ambassadør er blitt kalt inn på teppet, men det er selvfølgelig et bevis på at Israel ikke ønsker oppmerksomhet mot de store ødeleggelsene som rammer uskyldige mennesker i Gaza, sier Djupedal.

En annen norsk gruppe, med blant annet Tromsøs ordfører Arild Hausberg, har forsøkt å komme inn på Gazastripen de siste dagene, men er blitt nektet innreise. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus