Meny

Erna Solberg står løpet ut

Erna Solberg står løpet ut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jern-Erna på vei tilbake? - Jeg er ikke redd for å stå oppreist for vanskelige valg. Jeg pålegger gjerne kommunene å spare penger.

Det sa Erna Solberg i sin åpningstale til Høyres landsmøte, der han avfeide alle ymt om at hun bør gå av som følge av et utydelig Høyre og fallende oppslutning.

- For fem år siden valgte dere meg til å lede dette flotte partiet. Til å føre videre Høyres uslåelige ideer om frihet og muligheter for alle, sa Erna Solberg, etter en opptakt til landsmøtet der kravet om hennes avgang har ulmet.

Ansvar for skuffelse

- Det har vært fem tøffe år. Det var et skuffende valg i 2005. Jeg har møtt tusenvis av ivrige og fantastiske folk. Mange av dem har gitt uttrykk for skuffelse. En skuffelse over at våre ideer ikke har kommet frem.

- Som leder har jeg det største ansvaret. Jeg har aldri mistet for øye målet om muligheter for alle, troen på verdien av det enkelte menneskets frihet, sa Solberg.

- Den som skal styre Norge, må vite hvor Norge skal og ikke vike fra kursen, sa Høyre-lederen, og slo fast:

- Jeg vet hvor Norge skal. Jeg har Høyres verdier i ryggmargen og er sta nok til å holde på kursen.

Kutter gjerne i kommunene

- Jeg er ikke redd for å stå oppreist for vanskelige valg. Jeg gir meg ikke selv om det blåser, sa Erna Solberg og minnet forsamlingen om sin fortid som kutt-glad kommunalminister:

- Derfor pålegger jeg gjerne kommunene å spare penger, hvis det er dset landet og arbeidsplassene trenger, og la til:

- Og jeg er ikke redd for å si det, heller!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus