Meny

Joner vil lage heroin-dokumentar

Kristoffer Joner, her på pressedagen til filmen «Skjult». (Foto: Berit Roald / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har fått støtte til å utvikle dokumentar-idé med regissør Hans Petter Moland.

I går delte Filmkraft Rogaland ut midler til 26 nye prosjekter. Ett av prosjektene som fikk 50 000 i støtte til videre utvikling var dokumentarfilmen som har fått arbeidstittelen «Heroin».

- Vi har valgt et tema og en programleder og NRK har sammen med Filmkraft gått med på å støtte oss i utviklingen av prosjektet. Vi leker med tematikken og prøver å finne en story vi vil fortelle, og så vil NRK avgjøre om prosjektet er noe å satse på. Kristoffer Joner blir reporter og så har vi Moland på regi, sier Knut Larsen fra Frame Production som skal produsere filmen til ABC Nyheter.

«Mannen i gata»

Han mener at Kristoffer Joner passer bra i rollen.

- Kristoffer Joner er genuint interessert i tematikken og har engasjert seg i dette tidligere. Det var han som tok initiativ til å gjøre denne dokumentaren. Han er «mannen i gata», snarere enn en hard og tøff journalist. Fordi han er mykere og ikke ser ut som han vil ta livet av folk, tror vi han har en tilnærming til mennesker som passer bra til sjangeren.

Filmkraft har stor tro på prosjektet. I sin begrunnelse for tildelingen skriver de blant annet at:

«Dette er uten tvil en film med de riktig hensikter. Men også med masse kunnskap. Dette er en problematikk som Kristoffer Joner har brukt mye tid til å bli klokere på. Så vel på misbruket som sådan, men også på diverse behandlingsmetoder nasjonalt og internasjonalt.»

- Skaper sykdom og død

Joner har tidligere uttalt seg i pressen om sine meninger om norsk ruspolitikk.

- Dagens narkotikapolitikk skaper sykdom og død. Heroin er ikke dødelig i seg selv, men det er livsstilen rundt som dreper, sa Joner til Dagbladet i desember i fjor.

I intervjuet la han vekt på at noe må endres.

- Politikerne og andre begynner nå å se konsekvensene av den feilslåtte politikken. Det begynner å koste ganske mye, og problemene vokser så kraftig at det må kuttes andre steder. Vi kan ikke lenger holde på som vi har gjort i 30 år. Er det noen i det hele tatt som tror at samfunnet kan bli helt narkotikafritt?

Larsen forteller at filmen vil ta opp nettopp slike spørsmål.

- Vi prøver å se paralleller mellom Sveits og Norge og stille spørsmålet om vi i Norge har feilet i vår narkotikapolitikk.

I juni vil NRK avgjøre om prosjektet «Heroin» blir satt i produksjon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus