Meny

UEFA-sjef kritiserer Chelsea-spillerne

Tom Henning Øvrebø (th) har levert sin kamprapport. Nå skal UEFA granske opptrinnet i London. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og nå skal forbundet granske det som skjedde i London. Både Øvrebø og kampdelegaten har levert sine rapporter.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) gransker nå hendelsene som oppsto etter onsdagens semifinale i mesterligaen, der dommer Tom Henning Øvrebø fikk hard medfart av illsinte Chelsea-spillere. Men allerede nå, før granskningen er ferdig, går UEFAs generalsekretær David Taylor ut og kritiserer spillernes oppførsel.

– I en mesterligasemifinale forlanger vi bedre oppførsel blant spillerne, sier Taylor til den engelske avisen The Guardian.

Han mener Chelsea-spillerne må forstå at dommere ikke har noen enkel jobb ute på banen.

– Dømming er en ekstremt vanskelig jobb. Da synes jeg spillerne skal vise mer respekt overfor kamplederne. Jeg snakket med Chelsea-direktør Peter Kenyon etter kampen, og han var helt enig i mitt synspunkt, sier generalsekretæren.

Det er ventet at UEFA vil ta ut disiplinærsak mot Didier Drogba etter hans verbale utbrudd mot Øvrebø og en hel TV-verden.

På sine sider skriver UEFA at de ikke har mottatt noe klage fra Barcelona vedrørende Eric Abidals røde kort på Stamford Bridge noe som betyr at franskmannen nå garantert ikke blir å se på banen i Roma når finalen spilles den 27. mai.

Manchester United, Barcelonas finalemotstander, har derimot sendt inn en forespørsel om å oppheve Darren Fletchers røde kort han pådro seg mot Arsenal tirsdag kveld. UEFA skriver videre at forbundets disiplinærkomité skal møtes på mandag for å diskutere saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus