Meny

Rocklegender rammes av nytt dødsfall

Lynyrd Skynyrds bassist Ean Evans (nummer to fra venstre, midterste rad), døde onsdag, 48 år gammel. Foto: Universal Music Group/AP Photo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lynyrd Skynyrd rammes av enda et dødsfall. Onsdag måtte bassist Ean Evans gi tapt for kreften.

Drøye tre måneder etter at Lynyrd Skynyrds tidligere keyboardist Billy Powell døde , rammes det norgesaktuelle bandet av et nytt dødsfall. Gruppens bassist Ean Evans måtte gi tapt for kreften onsdag, meldte bandet på sine offisielle hjemmesider i går.

Evans ble med i bandet i 2001 da han erstattet tidligere bassist Leon Wilkeson, som døde tidligere samme år. Ean Evans var yngre enn sine noe eldre kolleger i veteranbandet og ble bare 48 år gammel.

Lynyrd Skynyrd ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2006 og er mest kjent for hitlåtene «Sweet Home Alabama» og «Free Bird». Gruppen har gitt ut 11 album siden debuten i 1973. Deres foreløpig siste studioplate ble sluppet i 2003.

Kjempet mot aggresiv kreftsykdom

«Det er med dyp sorg vi meddeler at vår bassist gjennom mange år, Ean Evans, har gått bort. Ean har kjempet en hard kamp mot en aggressiv kreftsykdom og vil bli dypt savnet av familien, venner og fans», skriver bandet på lynyrdskynyrd.com.

Evans var født og vokste opp i Atlanta, Georgia, og begynte og spille musikk som femåring. Han var medlem av flere sørstatsband gjennom sin karriere og spilte i gruppene Five Miles High! og i The Outlaws før han ble fast medlem i Lynyrd Skynyrd. I tillegg var han en anerkjent studiomusiker.

Evans etterlater seg sin kone Eva og parets to døtre. Dødsfallet skal ifølge NME ikke påvirke bandets pågående turné, som tar legendene til Oslo Spektrum 23. mai. Turneen fortsetter som planlagt med innleid bassist, melder den britiske musikkavisen.

Forfulgt av dødsfall

Lynyrd Skynyrd har vært forfulgt av ulykker og flere av bandets tidligere medlemmer er døde. I oktober 1977 mistet de tre av sine medlemmer da bandet ble utsatt for en flyulykke; Ronnie Van Zant, Steve Gaines og Leslie Hawkins. I 1990 omkom en annen av bandets grunnleggere, Allen Collins, etter komplikasjoner han pådro seg i en bilulykke fire år tidligere. I 2001 gikk Evans forgjenger Leon Wilkeson bort, mens Hughie Thomasson, som riktig nok hadde forlatt Lynyrd Skynyrd på dette tidspunktet for å gjenforene sitt gamle band The Outlaws, døde av et hjerteinfarkt i 2007. Og så sent som i januar i år led overnevnte keyboardist Billy Powell samme skjebne.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus