Meny

Dødsårsaken fortsatt et mysterium

Den norske 22-åringen som omkom i Thailand og hennes venninne ble innlagt på sykehuset i Phuket med forgiftning. Dødsårsaken er fortsatt ukjent. FOTO: Bangkok Hospital Bhuket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsårsaken til den norske kvinnen som døde på Phi Phi-øyene natt til mandag er fortsatt ukjent.

Ryktene gikk først om at den 22 år gamle norske kvinnen Julie Michelle Bergheim skulle ha fått i seg cyanid, på norsk mer kjent som blåsyre.

– Vi avventer obduksjonsrapporten som kommer om noen uker. Foreløpig er det ingenting som tilsier at det er funnet spor av cyanid. Saken blir etterforsket av det lokale politiet på stedet, og vi har tett kontakt med både pårørende, politiet og ambassaden, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet (UD), Christian Hansson til NTB.

Hansson opplyser at UD foreløpig ikke vil gå ut med noen advarsel til norske borgere mot å reise til Thailand, eller holde seg unna ulike matvarer i landet.

Analysesvar klar om to uker

Aftenposten skal ha fått tilgang til den første legerapporten etter Bergheims dødsfall, der det står at kvinnen døde av akutt gastritt – en betennelse i magesekken. Andre symptomer som oppgis er at kvinnen var dehydrert, i sjokk, hyperventilerte og led av kraftig oppkast. Til slutt døde hun av hjertestans, forteller rapporten.

Rettsmedisinsk institutt i Bangkok gjennomførte onsdag en obduksjon av den norske kvinnen.

– Legene har tatt prøver av blod, urin og andre væsker i kroppen hennes, som er sendt til analyse ved et laboratorium. Det er for tidlig å si hva som kan være dødsårsaken. Analysesvarene er først klare om rundt to uker, sier en kilde ved sykehuset.

Mistenker gassforgiftning

Overlege Buncha Kakhomh ved klinikken hvor Bergheim og amerikanske Jill St. Onge (26) fikk behandling, mistenker at de to kvinnene ble syke av en giftig gass, ifølge VG Nett.

Han mistenker at et biorenseanlegg ved gjestehuset de to kvinnene bodde på, er årsaken til dødsfallene. Han tror det har dannet seg en giftig gass fra kloakkrensingen.

– Renseanlegget er satt opp for å rense avfallsvannet og ligger bare 20 meter unna rommene de bodde på, sier han.

Politiet vil ikke kommentere hvorvidt de mistenker at det kan være snakk om matforgiftning eller om noen kan ha forgiftet maten eller drikken hennes.

(©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus