Meny

- Bombetrussel kan være et påfunn

Marte Kristiansen (17) ble evakuert fra Eiker videregående skole fredag etter at det ble ringt inn en bombetrussel. Hun holdt på med mattetentamen da politiet kom inn i klasserommet litt før klokka 10 og fortalte om bombetrusselen. Kristiansen opplevde hendelsen som ekkel og var oppgitt over ikke å kunne fullføre heldagsprøven. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eiker videregående skole i Hokksund i Buskerud ble i formiddag evakuert etter at det ble ringt inn en bombetrussel mot skolen.

300 elever på Eiker videregående skole i Hokksund i Buskerud ble fredag formiddag evakuert etter at noen ringte inn en bombetrussel mot skolen.

Ifølge lensmann Målfrid Høivik i Øvre Eiker gikk trusselen ut på at noen skulle ha med seg sprengstoff inn i ett av klasserommene.

– Elevene er ute og skoledagen avsluttet. Hunder søker gjennom skolen. sier Høivik til NTB.

Bombehund

Hun understreker at de anser det som lite sannsynlig at det er noen bombe på skolen.

– Men vi valgte likevel å være på den sikre siden. Innholdet i meldingen var av en slik art at politiet i samråd med skolens ledelse valgte å evakuere skolen og iverksette søk med bombehund, sier Høivik.

– Det var planlagt heldagsprøve i matematikk på skolen fredag, så vi anser muligheten som stor for at bombemeldingen kun er et påfunn, sier lensmannen.

– Ekkelt

Marte Kristiansen (17) holdt på med mattetentamen da politiet kom inn i klasserommet litt før klokken 10 og fortalte om bombetrusselen og ba dem pakke sakene sine. Kristiansen opplevde hendelsen som ekkel og var oppgitt over ikke å kunne fullføre heldagsprøven.

– Jeg hadde lyst til å bli ferdig med det hele, sier hun til NTB.

Under et møte med pressen fredag ettermiddag opplyste politiet at de har fått tips som kan lede dem i retning av personen som ringte inn truslene. (©NTB)


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus