Meny

Cocktail Slippers: «St.Valentines Day Massacre» (Wicked Cool/Playground)

Flørtende rock'n'roll

Little Stevens mener at norske Coctail Slippers vil slå godt an langt utenfor landegrensene. Foto: Wicked Cool Records/Playground Music (promo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvaliteten faller noe utover i Cocktail Slippers nye album, men totalfølelsen er likevel god.

Ikke alt som lukter av krutt smeller når man klemmer det sammen, men det kan være litt morsomme effekter av å leke med det likevel.

Litt der er Steven Van Zandt alias Little Stevens norske favorittband Cocktail Slippers når han og hans Disciples Of Soul-kompis Jean Beauvoir, den fargede og funky bassisten som hadde en helt håpløs solokarriere på egen hånd på 80-tallet, setter seg bak spakene på jentenes nye album.

Selvsagt slippes albumet på Little Stevens kule plateselskap, Wicked Cool. På mange måter et av de siste fristeder for garasjerock og pur 60-talls popfrisert rock'n'roll i Amerika.

Fra Norges talentfabrikk

Little Steven uttalte i vinter til ABC TV at dette var det beste rockalbumet han hadde hørt på lenge, og at han ser at det bobler av rock'n'roll-talenter i Norge. Cocktail Slippers at de er fornøyelige nok de, men vi snakker ikke akkurat om Armstrongs første skritt på månen her. Litt rart at Little Steven sånn sett slapp mer originale The Jessica Fletchers (nå oppløst) ut av hendene sine og heller satset på «blonde» Cocktail Slippers.

Om du ikke ble født i går så vet du straks Cocktail Slippers sparker løs at du har hørt dette - eller noe som er veldig likt - mange ganger før. Associate producer John Luongo har jobbet med jentebandet The Go-Go's en gang på 80-tallet. Tilfeldig? Neppe.

Det er som nevnt ikke originaliteten som gjør at lysten til å headbange lett sammen Little Steven melder seg. Det er den tidløse og flørtende rock'n'roll-moroa. Den greia som The Go-Go's på sitt beste hadde mye av. Da snakker vi om Jane Wiedlin og ikke så veldig mye om sukkersøte Belinda Carlisle vel og merke.

Like barske som gutta

Pusete garasjerockriff på nye blanke gitarer, virvlende og lett feminint hvinende 60-tallsorgel, og jenter som vil være like barske i trynet som gutta. Akkurat så langt du kan komme etter å ha vært på sommercamp med Iggy Pop i en uke.

Og om Cocktail Slippers har mye av formen tiol The Go-Go's inne, så tror jeg ikke Phil Spector-bandet The Crystals føler at de bare har lånt tekstlinjer fra deres 1963-hit «Da Doo Ron Ron» på «You Do Run». Men slik har platebransjen alltid vært. Dine fjær er mine fjær.

Når alt dette er sagt skal det skytes inn at Cocktail Slippers har laget et morsomt og fengende album som kan settes til livs uten tanke på hva det skal være bra for. De rocker som The Go-Go's i et spor som «Sentenced To Love», som The Crystals i «You Do Run» og de leverer en søt rockballade á la Meat Loaf med Ellen Foley som gjestevokalist på «St. Valentine's Day Massacre». Om ikke det er nok, så setter de garasjerockbandet The Standells pent til veggs med bredbente jentelegger på sommerlåta «In The City».

Fortjener radiospilling

Del Shannon-følelsen som kommer med «Don't Ever Leave Me» fortjener dessuten mye radiospilling i sommer. Så får det heller være at låter som «Love Me Back» best kan karakteriseres som en B-vare hentet fra Blondie-arkivet.

Cocktail Slippers byr på pur rock'n'roll-moro til alle som har planer om å dra ut og la håret flagre i en åpen cabriolet til sommeren. Eller etter at du har tatt boksåpneren og gjort det som må til for å oppnå akkurat den følelsen med din gamle Toyota Corolla. Cocktail Slippers er perfekt «dum og blond» bilmusikk på full guffe. Sånn sett fyller de et viktig behov...

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus