Meny

- Må ha 20 prosent for å gå i regjering

KLARE MÅL: Per-Kristian Foss, tidligere nestleder i Høyre, utelukker ikke et regjeringssamarbeid med Frp eller Krf og Venstre. Men før det partiet søker regjeringsmakt, må det ha en oppslutning på over tjue prosent, mener Foss. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per-Kristian Foss mener Høyre må ha en oppslutning på minst 20 prosent ved høstens valg før det er aktuelt å søke regjeringsmakt.

Kravet gjelder uansett om det er snakk om å regjere med Fremskrittspartiet, eller med KrF og Venstre.

– Vi må opp på 20-tallet om en slik regjeringsdannelse i det hele tatt skal være aktuell, og om vi skal kunne delta i dannelsen, sier den tidligere Høyre-nestlederen til NRK.

– Og ikke minst er det viktig at dersom Høyre, KrF og Venstre skal kunne bli en mulig regjering, så må vi sammen være større enn Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet, sier Foss.

Ifølge NRK er et soleklart flertall av delegatene på helgens Høyre-landsmøte enig med Foss om at lista må ligge på 20 prosent før Høyre kan gå i regjering.

Ved utgangen av april viste snittet av meningsmålingene at Høyre ligger på 14 prosent. For Høyre, KrF og Venstre samlet lå oppslutningen på knappe 25 prosent, lavere enn både Ap og Frp.

Høyre-leder Erna Solberg deler ambisjonen om 20 prosents oppslutning, men hun vil ikke si noe om hvor sterkt Høyre må være for å gå i regjering, utover det at partiet må gjøre det bedre enn ved valget i 2005 da de fikk 14,1 prosent.

– Uten et sterkere Høyre er det vanskelig å få til en borgerlig regjering i Norge, og da er 14,1 prosent et for dårlig utgangspunkt, sier Solberg til VG. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus