Meny

Pakistan sender flere soldater til Swat-dalen

Folk samler seg på en busstasjon i Mingora, Swat-dalens største by. Titusener av mennesker har de siste dagene forlatt byen i frykt for å bli rammet av kampene mellom Taliban og regjeringen. Foto: REUTERS/ SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistan trapper opp kampen mot Taliban ved å sende enda flere soldater til Swat-dalen. Landets statsminister ber befolkningen stå samlet i kampen for å utrydde «ekstremistene».

– Dette er et regionalt problem, og det er et verdensomspennende problem. Jeg tror verden er i ferd med å innse det, sa statsminister Yousuf Raza Gilani i en direktesendt fjernsynstale fredag.

Myndighetene innførte samme dag portforbud på ubestemt tid i deler av Malakand-regionen for å lette utplasseringen av nye styrker. Dagen før ble det meldt om tunge angrep mot Talibans angivelige skjulesteder i Swat-dalen. Det ble brukt både helikoptre, jagerfly og tungt artilleri, ifølge øyenvitner.

Malakand-regionen består av en rekke distrikter nordvest i Pakistan, deriblant Swat-dalen og Buner, der Taliban-styrker rykket inn og forsøkte å ta kontroll for et par uker siden.

I april undertegnet president Asif Ali Zardari et dekret som åpnet for sharia-lover i Malakand i bytte mot våpenhvile med Taliban.

Men i stedet for å gi opp den væpnede kampen, har Taliban benyttet anledningen til å bygge seg opp i Swat-dalens nabodistrikter.

I Swat-dalen har Taliban til nå stått svært sterkt, og den ytterliggående islamistiske bevegelsen hevder selv at den har kontroll over 90 prosent av dalens territorium. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus