Meny

Vårt Land mener Erna Solberg må trekke seg

Den konservative kristne avisen Vårt Land er den første riksdekkende avis som tar til orde for at Høyre-lederen Erna Solberg trekker seg. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vårt Land tar til orde for at Erna Solberg trekker seg som leder av Høyre.

På lederplass samme dag som Høyre-landsmøtet starter i Oslo, skriver Vårt Land blant annet at Høyre kunne ha noe å lære fra fotballens verden.

«For et lag som ligger an til nedrykk fem serierunder før slutt, er det en mulig strategi å få på plass en ny trener, rett og slett for å berge plassen i den øverste divisjonen. Det er vondt for dem som må stille plassen til disposisjon, men hensynet til helheten må veie tyngst».

Fra før har Morgenbladet på lederplass tatt til orde for at Høyre skifter ut sin partileder.

Avisen skriver blant annet også at det ser ut som om Erna Solberg har mistet grepet om partiet, og kritiserer henne for å «la seg lokke utpå» og peke ut statsministerkonkurrent Per-Kristian Foss som en egnet stortingspresident etter valget.

Vårt Land slår fast at lederspørsmålet er en ulmebrann i Høyre og viser til meningsmålingene som klart forteller at Foss foretrekkes som partiets statsministerkandidat av egne velgere.

Lederskribentens konklusjon er at sannsynligheten er liten for at Solberg selv tar et initiativ, og legger til at landsmøtet neppe har kraft til å gjøre noe med det. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus