Meny

Ansatte triste og oppgitte over 1881-nedleggelse

Administrerende direktør Stig Eide Sivertsen i Opplysningen 1881 i diskusjon med med EL & IT- forbundets leder ,Hans Olav Felix , under torsdagens demonstrasjon utenfor 1881s hovedkontor i Oslo, mot nedleggelsen av 77 arbeidsplasser på Sotra . Foto: Morten Holm / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Anne M. Gøystdal): Opplysningen 1881 på Sortland legges ned, og 77 ansatte mister jobben. - Det var ingen vei utenom, sier konsernsjefen.

Beslutningen rammer lokalsamfunnet på Sortland hardt, ifølge tillitsvalgte og ansatte.

- Vi er nesten bare kvinnelige ansatte, mange av dem er eldre som har vært med helt fra det gamle Televerket. Det er en sårbar gruppe som rammes. Svært mange ser ingen framtid på arbeidsmarkedet og tar det som skjer svært tungt, sier tillitsvalgt Terje Pettersen i El & IT-forbundet på Sortland til NTB.

Han tror nedleggelsen vil merkes tydelig på Sortland.

- Hvis en omregner dette til Oslo-forhold ville 4.000 ansatte i en bedrift ha mistet jobben. Dette vil ha enorm betydning for området. Folk reagerer med tristhet, frustrasjon forbannelse, sier han.

Styret i Opplysningen 1881 besluttet torsdag å følge konsernledelsens forslag om å legge ned avdelingen på Sortland fra 31. mai. De ansatte og deres fagforeninger har kjempet hardt og lenge mot nedleggelsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus