Meny

Denne jenta får sin egen tv-serie

Luna er en sjuårig jente, men vet det ikke selv. I Christopher Hoves animerte univers jakter hun på «it»

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Christopher Hove har ambisjoner om å sette Stavanger på animasjonskartet. I dag fikk han støtte til sin første tv-serie.

- Å, har jeg det?

Christopher Hove visste ikke at han hadde fått filmstøtte til sin animamasjonsserie før ABC Nyheter ringte.

- Det er jo hyggelig at nyheten kommer fra dere.

Nå går Hove i gang med regi-jobben på sin første tv-serie.

- Det føles jo bra. Vi har ambisjoner om å starte et stort animasjonsmiljø, her i Stavanger, sier Hove, som til daglig jobber som filmlærer på Noroff.

I dag ble hvilke filmer som får støtte fra Filmkraft Rogaland kunngjort. Christopher Hoves har fått 50 000 kroner til å videreutvikle sin tv-serie «Nogglings».

«Det lages alt for mye dårlig for barn. Vi vil med dette skape noe utenom det vanlige. Ved å blande flere stiler som vanligvis ikke er forbundet med barn vil vi prøve å skape en visuell stil som fenger både barn og voksne» skriver han i sin søknad.

Han nevner Tim Burton og japanske Hayao Miyazaki som inspirasjonskilder.

Det handler om 7-årige Lunas søken etter «It». Hun bor i et høyt tårn i 1573,5 etasje. I hver episode må hun til en ny etasje for å komme nærmere løsningen på hva «It» er.

- «It» handler egentlig om vennskap og kjærlighet, sier Hove.

Klikk på bildet for større versjon. (Copyright: Christopher Hove).Klikk på bildet for større versjon. (Copyright: Christopher Hove).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus