Meny

Kina opphever karantene for mexicanere

Helsearbeidere eskorterer passasjerer ut fra et av hotellene hvor de har blitt holdt i karantene av kinesiske myndigheter i syv døgn. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kina opphevet torsdag karantenen for passasjerer som kom til Shanghai med samme fly som en H1N1-smittet mexicaner.

Etter sju dagers innesperring kunne mexicanerne forlate hotellene de har vært innkvartert på, såfremt de ikke har symptomer på influensa.

Kinas utenriksminister avviser samtidig at tiltaket var rasistisk, slik mexicanske myndigheter mener, og fremholder at mexicanerne kun ble isolert for å hindre spredning av den såkalte svineinfluensaen.

– De fleste som er satt i karantene, er faktisk kinesere, sa utenriksminister Ma Zhaoxu på en pressekonferanse i Beijing torsdag. Han understreket at Kina er et stort og tett befolket land, og at de strenge tiltakene ikke bare skal hindre smitte i Kina, men i hele Asia.

Ytterligere 300 mennesker som har bodd på samme hotell som den smittede mexicanske mannen, vil kunne forlate hotellet i Hongkong fredag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus