Meny

Øvrebø drapstruet

Den norske dommeren Tom Henning Øvrebø, her i «klammeri» med Chelseas Michael Ballack, skal ha blitt truet på livet etter gårsdagens kamp. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Henning Øvrebø skal ha blitt truet på livet etter gårsdagens kamp i London.

Den norske dommeren Tom Henning Øvrebø skal ha mottatt drapstrusler etter gårsdagens mesterligasemifinale i London mellom Chelsea og Barcelona.

I løpet av natten skal nordmannen også ha byttet hotell fordi engelsk politi var bekymret for sikkerheten til den norske dommeren. Etter sigende skal Øvrebø nå være smuglet ut av England på hemmelig vis.

Det er det engelske avisen Evening Standard som skriver dette på sine sider i dag.

Ifølge avisen er norsk politi informert om saken og i Oslo følger de med på det som skrives på nettet.

- Vi følger nøye med på det som skrives på Internett. Alt vi oppfatter som personlige trusler tar vi seriøst, skriver avisen.

Politiet har foreløpig valgt å ikke sette i gang ekstra tiltak.

- Vi har så langt ikke fått noen anmeldelse i saken, og kjenner i hovedsak truslene gjennom media. Det ser ut til at de er framsatt av engelske fotballfans, som blant annet har lagt ut den angivelige adressen til fotballdommeren på nettet, sier Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Munnkruv

Øvrebø kom i ekstremt hardt vær etter kampen som sendte Barcelona til finalen i Roma den 27. mai.

Han valgte ved flere anledninger å ikke blåse straffe til hjemmelaget, noe som fikk Chelsea-spillerne til nærmest å gå til fysisk angrep på Nordstrand-dommeren. Han ble omringet av flere Chelsea-spillere etter kampen.

Didier Drogba måtte blant annet holdes unna av vaktene mens han skjelte ut den norske dommeren.

Øvrebø ville torsdag ikke uttale seg om kampen.

– På grunn av omstendighetene etter kampen har UEFA bedt oss om ikke å uttale oss til pressen inntil videre, skriver Øvrebø i en SMS til NTB.

Les også: Iniesta helt på overtid - Chelsea rasende på Øvrebø

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus