Meny

Rekordvekst for norsk sjømat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I april ble det eksportert sjømat for 3,3 milliarder kroner. Det er en økning på 380 millioner kroner fra samme måned i fjor.

Ifølge tall fra Eksportutvalget for fisk er det så langt i år eksportert sjømat for 14 milliarder kroner. Det er en økning på 1,8 milliarder kroner, tilsvarende 14 prosent, fra samme periode i fjor.

– Det er to hovedårsaker til at sjømateksporten fortsetter å vokse. For det første etterspør sjømatkundene i våre nærmarkeder som EU og Russland stadig mer laks fra Norge. Dette, i tillegg til en økende etterspørsel etter laks i USA, gjør at både pris og mengde øker. I tillegg vokser også etterspørselen etter norsk sild i Russland, sier direktør for markedsinformasjon Egil Ove Sundheim i Eksportutvalget for fisk.

Så langt i år er det eksportert tørrfisk til en verdi av 233 millioner kroner. Det er en økning på 86 millioner kroner, eller 58 prosent, fra samme periode i fjor. Samtidig er det en tilbakegang på saltfisk på 63 prosent til 305 millioner kroner. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus