Meny

Milliardtap i Norske Skog

Konsernsjef i Norske Skog, Christian Rynning-Tønnesen, sier de vil gjennomføre tiltak for å bedre kapasitetsutnyttelsen ved å stenge den minst lønnsomme kapasiteten. Tiltakene vil komme som direkte følge av milliardunderskuddet i årets første kvartal. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Papirprodusenten Norske Skog hadde et negativt nettoresultat på 1,1 milliarder kroner i årets første kvartal sammenlignet med minus 0,9 milliarder i samme kvartal i fjor.

Resultatet er påvirket av finanskrisen og det kraftige fallet i etterspørselen etter avis- og magasinpapir. Reduserte annonsevolumer medfører en betydelig reduksjon av avisenes sidetall. Effekten av dette er en reduksjon på rundt 20 prosent i den globale etterspørselen etter avispapir så langt i 2009 sammenlignet med samme periode i fjor.

For å møte krisen, er produksjonen ved de fleste av Norske Skogs fabrikker redusert i første kvartal. Samlet produksjonsvolum i første kvartal i år var 15 prosent lavere enn produksjonen i fjerde kvartal i 2008.

– Høy utnyttelse av kapasiteten er fundamentalt for å holde kostnadene på et forsvarlig nivå. Vi vil derfor gjennomføre tiltak for å bedre kapasitetsutnyttelsen ved å stenge den minst lønnsomme kapasiteten. Både midlertidige og permanente tiltak er under vurdering, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus