Meny

Sp-topp mener renta er for lav

Sps finanspolitiske talsmann, Per Olaf Lundteigen, frykter for at de stadige rentekuttene bare vil forlenge krisen og skape fare for nye rentebobler. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets Per Olaf Lundteigen mener at renten nå er så lav at det er usunt.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og finansminister Kristin Halvorsen (SV) omfavner rentekuttet fra Norges Bank på 0,5 prosentpoeng onsdag.

Det gjør ikke Senterpartiets finanspolitiske talsmann:

– De ekstremt lave rentene vi nå ser er ikke sunt. Prisen på penger er allerede for lav, sier Lundteigen, som presenterer følgende analyse:

– Hvis det blir gratis å låne penger, får vi et overforbruk av kapital. Det fører i sin tur til at det blir for kostbart å spare, noe som igjen betyr at bankene tappes for midler til å låne videre ut. Det sier seg selv at en slik utvikling må være grunnleggende usunn.

Lundteigen viser til at dagens gjeldsnivå er historisk høyt og sier til Dagsavisen at krisen vi nå er inne i, skyldes at for mange mennesker har levd for mye på forskudd i for lang tid.

– Derfor er det en betydelig fare for at en ekstrem lavrentepolitikk bare vil forlenge krisen og skape fare for at det kan oppstå nye finansbobler, sier han. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus