Meny

Høyre vil presse fram oljeboring i nord

Høyre-leder Erna Solberg mener at det er «teknologipessimistisk» å utelukke oljeboring i havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen. FOTO: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg presser Venstre og vil ha fortgang i olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen.

Venstre har stilt ultimatum og gjort det klart at det ikke er aktuelt å være med i en regjering som åpner for olje- og gassvirksomhet utenfor de omstridte områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Men Høyre-leder Erna Solberg tar ikke et nei for et nei.

– For meg er det viktig at vi framover har høy takt i aktivitetsnivået på letevirksomheten på norsk sokkel. Vi kommer til å få en fallende oljeproduksjon, og Europa har behov for gass. De mest lovende områdene ligger utenfor Lofoten, Vesterålen og Troms, sier hun til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Solberg gjør det klart at saken blir viktig på Høyres landsmøte i helgen, og dermed også i eventuelle regjeringsforhandlinger med andre borgerlige partier etter høstens stortingsvalg.

– Jeg mener at vi skal ta miljømessige hensyn. På den annen side synes jeg det er veldig teknologipessimistisk ikke engang å være villig til å vurdere om det kan være mulig å få til en miljømessig forsvarlig utvikling på noen av disse områdene, selv med oljeproduksjon, sier Solberg.

Venstre-leder Lars Sponheim lar seg imidlertid ikke rokke:

– Jeg har sagt at vi kan forhandle om alt i en regjeringsplattform, men det er ett unntak: Vi sitter ikke i en regjering som administrerer olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen i fireårsperioden, sier han. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus