Rosenborg benyttet ikke sjansen

RBKs Rade Prica i duell med Lyns Vegar Gjermundstad under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Rosenborg på Ullevaal stadion onsdag kveld. Foto: Heiko Junge / SCANPIX

<pMed tannløst angrepsspill måtte tabellener Rosenborg ta til takke med 1-1 og ett poeng mot Lyn Oslo onsdag kveld.</p

Molde, nærmeste utfordrer til Rosenborg, tapte hjemme mot Vålerenga. Dermed hadde trønderne sjansen til å få fire poengs luke på tabellen. Den sjansen sløste de bort i hovedstaden.

Heller ikke Lyns angrepsspill varmet i det sure vårværet. For det meste var det trist. Duoen Kim Holmen og Diego Guastavino slet tungt mot et godt trønderforsvar.

Men Guastavino viste flott spill da han ordnet 1-0. Flere rosenborgere ble lurt bort før han avsluttet med et langskudd som Rune Almenning Jarstein burde ha avverget.

Jarstein-tabbe

– Det var en forferdelig tabbe av meg. Redningen var dårlig teknisk utført, og jeg glapp ballen. Jeg mistet trolig konsentrasjonen et øyeblikk, sa Jarstein.

På en dag med flere grove keepertabber i eliteserien markerte også han seg negativt.

– Heldigvis reddet jeg et straffespark også.

I første omgang bommet Guastavino fra ellevemeteren. Terje Hauge dømte straffespark etter at uruguayaneren selv var lagt ned av Marek Sapara. Det elendige straffesparket ble lett mat for Jarstein.

– Utilgivelig, mente Lyn-trener Kent Bergersen om straffesparket.

– Det er for dårlig med bare ett poeng i alle kamper. Vi hadde muligheten i dag, men Rosenborg kunne ha scoret flere mål de første 20 minuttene av annen omgang. Da var vi heldige, sa Bergersen.

Fortsatt ubeseiret

Rosenborg hadde de beste mulighetene i 1. omgang. Trønderne fortsatte presset etter hvilen. Store sjanser av Alexander Tettey, Steffen Iversen og Rade Prica burde gitt mål.

Marek Sapara utlignet til 1-1 to minutter etter Guastavinos scoring, på et frispark som ifølge Bergersen burde vært unngått.

– Jeg er fornøyd med at vi fortsatt ikke har tapt en kamp, og med at vi kom tilbake etter å ha ligget under. Det har vi gjort i flere kamper, sa Trond Henriksen, som hadde ansvaret på Rosenborg-benken ettersom Erik Hamrén var i Sverige på grunn av sykdom i familien.

I sluttminuttene var det sjanser til begge lag, men uavgjort var et greit nok resultat i den sene kveldskampen.

Lyn står uten hjemmeseier så langt i sesongen. (©NTB)