Meny

Myhre tok på seg all skyld

Gjestenes målvakt Thomas Myhre må gi tapt for skudd fra Ebrima Sohna under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Viking i Sandefjord onsdag kveld. Hjemmelaget vant kampen 3-1. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tabber fortsetter å hjemsøke Thomas Myhre (35). Den tidligere landslagskeeperen sto rakrygget og tok på seg all skyld for Sandefjords historiske trippel i eliteserien onsdag.

– Det var to «pissemål», og jeg tar absolutt all skyld for at begge gikk inn. Uflaks fratok oss seieren, slo Myhre fast etter 1-3-nederlaget.

Keeperveteranen har fra før tabbestempel etter at han nærmest egenhendig sendte Norge ut av kampen om EM-billett med generaltabber mot både Bosnia og Tyrkia for to år siden.

Blekket lar seg ikke vaske bort med det første.

1-1: Ebrima Sohnas innlegg fikk trille fritt forbi både Viking-målscorer Børre Steenslid og Thomas Myhre før ballen fant nettmaskene i begynnelsen av annen omgang.

– Jeg trodde Børre skulle klarere, og den gikk rett forbi.

2-1: Fenan Selcinovics skudd fra skrå vinkel snek seg inn mellom Myhre og stolpen i korthjørnet.

– Jeg var med på det skuddet, men ballen var borti en medspiller og forandret retning, forklarte Thomas Myhre etter sesongens første bortetap for stavangerlaget.

I medvind

Imens seiler Sandefjord i medvind. Seier over Viking på en forblåst onsdag i eliteserien, sørget for historisk sus i vestfoldklubben.

Aldri før har laget fra hvalfangerbyen startet sesongen med tilsvarende suksess, og aldri før har Sandefjord vunnet tre kamper på rad i eliteserien.

Fjerdeplass når en firedel av eliteserien er unnagjort, og ubeseiret på eget gress etter fem hjemmekamper (3-2-0), kan trygt kalles overraskende av det nedrykkstippede vestfoldlaget.

Sandefjords tredje strake seier kom etter triumfer mot Strømsgodset (1-0) og Lyn Oslo (2-1). Før det spilte blåtrøyene tre 1-1-kamper (Bodø/Glimt, Molde og Fredrikstad).

Etter en svak førsteomgang der Børre Steenslid på overtid sendte Viking i ledelse, het Sandefjord-trener Patrick Walkers mottrekk Malick Mane, tomålsscoreren i serieåpningen. Med senegaleseren på banen stormet hjemmelaget i angrep og snudde kampen.

– Et heldig innbytte. Hans fart og entusiasme dro med seg hele laget til vår beste omgang hittil i årets serie, slo Walker fast.

– Endelig flaks

På stillingen 2-1 jublet Viking-spillerne for scoring etter et hodestøt av Mame Diouf Niang, men dommer Espen Berntsen dømte ikke mål selv om TV-bilder skapte mye tvil. Hadde Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen ballen i sikkert grep på den ene eller andre siden av målstreken?

– Det var vanskelig nok for meg å se også slik jeg lå med ballen i hendene. Men jeg tror ikke den var over streken. Og om så var, hadde endelig også jeg flaksen og marginene på min side. Det skjer ikke veldig ofte, hevdet Bugge Pettersen.

Innbytter Admir Rascic satte spikeren i kista to minutter før full tid.

– Spenningen nå blir om guttene lander etter mye medgang. Etter seier i serieåpningen, fikk vi juling i Skien i neste runde. Nå håper jeg vi har lært, sa Patrick Walker.

Sandefjord reiser til Fornebu for å møte Stabæk i neste runde 16. mai. Viking tar imot Strømsgodset hjemme. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus