Meny

Stabæk under streken

Stabæks Daniel Nannskog på kne under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Stabæk i Bodø onsdag kveld. Hjemmelaget vant kampen 2-1. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det vil seg ikke for Stabæk denne sesongen. Etter 1-2-tapet for Bodø/Glimt onsdag, ligger de regjerende seriemestrene under nedrykksstreken.

Bartene begynner å synes godt hos Stabæk-spillerne, som ikke skal barbere seg før de er tilbake på vinnersporet. Tapet på Aspmyra stadion var Stabæks tredje nederlag på de fire siste kampene.

Etter åtte serierunder, ligger Stabæk nest sist i eliteserien. Ned til Lillestrøm på sisteplass er det fire poeng.

– Jeg håper den pausen som kommer med cupen til helgen, skal hjelpe for laget vårt, sa Stabæk-trener Jan Jönsson.

Stabæk spiller borte mot Sander i 1. runde i NM søndag.

Bæringene har ikke gått av banen med tre poeng siden 1-0-seieren over Fredrikstad 14. april. Salgene av Veigar Pall Gunnarsson og Alanzinho har tydeligvis svekket laget kraftig.

– Vi skapte veldig mye, og mer enn mot Lyn Oslo i den forrige kampen. Det er jeg glad for, men jeg er ikke fornøyd med at vi ikke scoret på sjansene, sa Jönsson.

Pangstart

Glimt fikk en pangstart ved Trond Fredrik Ludvigsen etter to minutter. Morten Morisbak Skjønsberg fikk ikke klarert etter et langt oppspill fra Per Verner Vågan Rønning, og Ludvigsen tok ballen og fyrte av fra like utenfor 16-meteren.

Det var Ludvigsens første mål for sesongen.

Stabæk så likevel ikke ut til å la seg knekke av kalddusjen og skapte flere store sjanser i første omgang. Fredrik Berglund var først frampå etter et gjennomspill av Daigo Kobayashi, men svenskens avslutning gikk i stolpen.

Snaue ti minutter senere var det igjen nære på for bæringene. Pontus Farneruds skudd gikk i tverrliggeren og ut.

– Vi burde ledet 2-1 eller 3-1. Vi fikk en marerittstart, og det var tungt for oss, sa Daniel Nannskog.

Glimt hadde også mulighet til å øke ledelsen tidlig i annen omgang da Stig Johansen nikket ballen i stolpen. Men etter 69 minutter kunne hjemmefansen juble igjen.

Christian Berg driblet seg gjennom Stabæk-forsvaret og la inn til veteranen Johansen (36), som satte inn 2-0 fra kort hold.

Londak utvist

Stabæk fikk et lite håp i sluttminuttene. Berglund spilte fri Nannskog, som ble felt av Pavel Londak inne i feltet. Glimt-keeperen fikk rødt kort, og Nannskog satte inn reduseringen bak Londaks erstatter mellom stengene, Jonas Ueland Kolstad.

Men nærmere kom ikke gjestene fra Bærum, og Glimt kunne feire tre poeng. Seieren gjør at Bodø/Glimt er over nedrykksstreken, selv om laget fortsatt er i bunnstriden.

Glimt ligger på kvalifiseringsplass og er poenget foran Stabæk.

– Så jevn som eliteserien er nå, er alle kamper utrolig viktige. Det gjelder å kare til seg de poengene vi klarer. Det var bra å vise at vi duger, sa Glimt-spiller Runar Berg.

2-1-seieren var gultrøyenes første siden Strømsgodset ble slått 1-0 i 4. serierunde.

(©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus