Pusterom for Andresen

Vålerengas Jarl Andrè Storbæk (t.v.) og Martin Andresen etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion i Molde onsdag kveld. Moldes Makhtar Thioune til høyre i bildet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

<pMolde styrte mye av kampen, men Vålerenga scoret målene og kunne gå av banen med 3-0-seier og tre kjærkomne poeng onsdag kveld.</p

Den solide seieren betyr trolig at Martin Andresen og resten av Vålerenga-ledelsen har fjernet det verste presset for en stund, men VIF-manageren nektet konsekvent å snakke om annet enn kampen.

– Vi klarte å holde fokus på det sportslige. Derfor lyktes vi i dag, sa han.

Andresen skrøt av keeper Troy Perkins, som var kampens store spiller, og sa seg fornøyd med det taktiske opplegget.

– Molde sliter mot lag som legger seg lavt. Får de store rom, er de kjempefarlige, sa han.

Trener Tor Ole Skullerud fastslo at Vålerenga ønsker å være i toppen av tabellen, og sa at laget kanskje har startet på veien dit. Han innrømmet at det første målet var heldig.

Falt sammen

I første omgang hadde Molde seks klare målsjanser uten å lykkes, mye takket være en god Vålerenga-keeper Troy Perkins.

Molde hadde tilsynelatende full kontroll helt til Vålerengas første mål kom 25 minutter ut i første omgang. Dawda Leigh sendte av gårde et tilsynelatende ufarlig skudd, som likevel gikk i mål. Ballen fikk en sprett like før Molde-keeper Jan Kjell Larsen skulle ta ballen. Likevel burde han ha forhindret målet.

– Dette var dagen da ingenting lyktes for oss. Det første målet var hardt å få imot, og vi falt sammen da 0-2 kom helt i starten av annen omgang. Da Vålerenga la seg i forsvar med omtrent alle sine spillere, var det ikke mye vi kunne gjøre, sa Molde-trener Kjell Jonevret.

Vålerenga brukte samme oppskrift som Viking gjorde da de vant i Molde: La seg veldig lavt og kontret.

Hjemmeskrekk

Molde fikk dominere banespillet også i annen omgang, mens Vålerenga scoret. 2-0 kom etter frispark bare fire minutter ut i omgangen. Mohammed Abdellaoue fant Freddy dos Santos, som stusset ballen i mål.

Etter 79 minutters spill punkterte innbytter Bojan Zajic kampen med sin 3-0-scoring, hvor det igjen kan være grunn til å stille spørsmål ved Molde-keeper Jan Kjell Larsens spill.

Molde fortsetter å slite på hjemmebane. Laget har bare hentet 4 poeng hjemme, mens laget har vunnet alle sine kamper og skaffet seg 12 poeng på bortebane.

– Det kan ikke bare være slik at motstanderne våre legger seg i forsvar, kontrer og tar med seg alle poengene herfra. Dette må vi gjøre noe med, sa Jonevret. (©NTB)