Meny

Pusterom for Andresen

Vålerengas Jarl Andrè Storbæk (t.v.) og Martin Andresen etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion i Molde onsdag kveld. Moldes Makhtar Thioune til høyre i bildet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde styrte mye av kampen, men Vålerenga scoret målene og kunne gå av banen med 3-0-seier og tre kjærkomne poeng onsdag kveld.

Den solide seieren betyr trolig at Martin Andresen og resten av Vålerenga-ledelsen har fjernet det verste presset for en stund, men VIF-manageren nektet konsekvent å snakke om annet enn kampen.

– Vi klarte å holde fokus på det sportslige. Derfor lyktes vi i dag, sa han.

Andresen skrøt av keeper Troy Perkins, som var kampens store spiller, og sa seg fornøyd med det taktiske opplegget.

– Molde sliter mot lag som legger seg lavt. Får de store rom, er de kjempefarlige, sa han.

Trener Tor Ole Skullerud fastslo at Vålerenga ønsker å være i toppen av tabellen, og sa at laget kanskje har startet på veien dit. Han innrømmet at det første målet var heldig.

Falt sammen

I første omgang hadde Molde seks klare målsjanser uten å lykkes, mye takket være en god Vålerenga-keeper Troy Perkins.

Molde hadde tilsynelatende full kontroll helt til Vålerengas første mål kom 25 minutter ut i første omgang. Dawda Leigh sendte av gårde et tilsynelatende ufarlig skudd, som likevel gikk i mål. Ballen fikk en sprett like før Molde-keeper Jan Kjell Larsen skulle ta ballen. Likevel burde han ha forhindret målet.

– Dette var dagen da ingenting lyktes for oss. Det første målet var hardt å få imot, og vi falt sammen da 0-2 kom helt i starten av annen omgang. Da Vålerenga la seg i forsvar med omtrent alle sine spillere, var det ikke mye vi kunne gjøre, sa Molde-trener Kjell Jonevret.

Vålerenga brukte samme oppskrift som Viking gjorde da de vant i Molde: La seg veldig lavt og kontret.

Hjemmeskrekk

Molde fikk dominere banespillet også i annen omgang, mens Vålerenga scoret. 2-0 kom etter frispark bare fire minutter ut i omgangen. Mohammed Abdellaoue fant Freddy dos Santos, som stusset ballen i mål.

Etter 79 minutters spill punkterte innbytter Bojan Zajic kampen med sin 3-0-scoring, hvor det igjen kan være grunn til å stille spørsmål ved Molde-keeper Jan Kjell Larsens spill.

Molde fortsetter å slite på hjemmebane. Laget har bare hentet 4 poeng hjemme, mens laget har vunnet alle sine kamper og skaffet seg 12 poeng på bortebane.

– Det kan ikke bare være slik at motstanderne våre legger seg i forsvar, kontrer og tar med seg alle poengene herfra. Dette må vi gjøre noe med, sa Jonevret. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus