Meny

Jarle Klepp blir journalist

Fra filmen «Mannen som elsket Yngve». (Foto/Copyright: Motlys/Sandrew Metronome Norge)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tore Renberg er snart klar med bok nummer fire om Jarle Klepp.

Avsløringen om romanfiguren Jarle Klepps nye karriere kom i Stavanger Aftenblad i dag. Det er i samme avis Klepp får vikariat som kulturjournalist i den nye boka, som er den fjerde romanen om hans liv.

Romanen kommer i september og har fått tittelen «Pixley Mapogo». Tore Renberg vil ikke avsløre mer enn at dette er navnet på en gutt og at det blir den til nå korteste Jarle Klepp-boka.

- Denne foregår fredag 10. august 2007 fra cirka klokka 22, og slutter klokka fem om natta. Cirka, sier Renberg selv til Stavanger Aftenblad.

Mens handlingen i «Mannen som elsket Yngve» gikk over tre måneder, «Kompani Orheim» spente over 24 år og «Charlotte Isabel Hansen» over syv dager, handler «Pixley Mapogo» altså om syv intense timer.

Renberg avslører at han har fått inspirasjon av en ikke ukjent TV-serie.

- Jeg har jobbet med en «24»-aktig dramaturgi. Dette er de sju mest dramatiske timene i Klepps liv. Jeg har fulgt handlingen tett, ikke klipt vekk noe, og laget en heseblesende dramaturgi. Det er litt Jack Bauer-stemning her, sier Renberg videre.

Handlingen er satt til 2007 og det er ti år siden Jarle fikk meldingen om at han har en datter som heter «Charlotte Isabel Hansen».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus