Meny

Får full støtte

Per Sandberg (t.h.) mener at Pål Mathisen har en god sak i sin kamp mot Samferdselsdepartementet. - Sandberg snakker bare tull, sier Truls Wickholm (t.v.) i Arbeiderpartiet. Foto: Stein Ove Korneliussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg (Frp) er ikke overrasket over bompengebeskyldninger. - Frps feil, sier AP.

Onsdag skrev ABC Nyheter om forretningsadvokat Pål Mathisen i Oslo som går til kamp mot Fjellinjen og Samferdselsdepartementet. Han protesterer mot at de ensidig har endret hans Autopass-avtale for bomringen.

Grunnlaget for klagen er at han mener at Samferdselsdepartementet ulovlig har hevet prisene per passering i bomringen, til tross for at han hadde forhåndsbetalt for et visst antall passeringer.

- Hadde det uhyggelig travelt

Per Sandberg (Frp) leder Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget. Han har full forståelse for at Mathisen reagerer.

- Dette er ikke noen overraskelse. For det første må jeg kommentere, at da Oslopakke 3 ble presset igjennom, gikk det så fort at komiteen nesten ikke fikk tid til å behandle saken. Flertallet hadde det uhyggelig travelt med å få endret takstene, og det gikk rasende fort også i Samferdselsdepartementet og regjeringen, sier han.

- Her har man gått for raskt i dørene, og man har ikke fått med seg det juridiske. Som leder av Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget, setter jeg pris på at noen med juridisk kompetanse griper fatt i dette.

- Snakker bare tull

Truls Wickholm i Arbeiderpartiet sitter også i Transport- og kommunikasjonskomiteen. Han har en totalt annen virkelighetsoppfatning av saken enn det Sandberg har.

- Sandberg snakker bare tull. Det var hans partifelle Petter N. Myhre i Oslo som søkte om å få bompengeringen. Det var også Myhre som var opptatt av behandlingen måtte gå raskt. Dette var redegjort for i god tid, og det kom ikke som noen overraskelse av Oslopakke 3 ble innført, hevder Wickholm.

I likhet med universitetslektor Søren Willum Wiig, som sa at Mathisen kunne ha en god sak, mener også Sandberg at han sitter med gode kort.

- Mathisen har uten tvil en god sak, og hvis jeg ikke husker feil, ble akkurat disse forholdene påpekt av vår representant Arne Sortevik under behandlingen, sier Sandberg.

- Hvis Mathisen vil kverulere om 350 kroner, må han gjerne gjøre det, og han må gjerne prøve saken. Det viktige med Oslopakke 3 er at vi får et system som gjør at vi kan bygge veier i og rundt Oslo, og at vi kan utvikle kollektivtrafikken vår. Vi får også bedre kapasitet på veiene fordi flere reiser kollektivt, slår Wickholm fast.

NAF endret standpunkt

Dette er en sak som NAF fikk mange reaksjoner på sist sommer. Den gang var de skeptiske, og hadde samme oppfatning som Mathisen.

- Men slik vi ser det i dag, er at det ikke den eksisterende avtalen som ble endret. Derimot ble den gamle kontrakten erstattet av en helt ny pakke, sier Arild Biering i NAF til ABC Nyheter.

Mathisen mener at Samferdselsdepartementet ulovlig og uten samtykke har endret prisene for en forhåndsbetalt tjeneste. Han vil derfor ha det antall klipp han har betalt for. NAF mener at han hadde full anledning til å få igjen pengene.

- Ved overgangen fra Oslopakke 1 og 2 til Oslopakke 3, stod det igjen et visst antall klipp på kortet hans, som han kunne få tilbake, hevder Biering.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus