Meny

Har ulovlig dobbeltrolle

VEL VITENDE: Eirik Bakke har i lang tid visst at han har en ulovlig dobbeltrolle. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Branns Eirik Bakke eier fem prosent av agentfirmaet Dynamic Solution. Det er en ulovlig dobbeltrolle, ifølge Norges Fotballforbund.

Bergen (NTB): I NFFs nye regelverk fra 1. januar i år står det tydelig at ingen fotballspillere kan ha eierinteresser i agentfirmaer. Bakgrunnen for reglene er å unngå interessekonflikter ved overganger og kontraktsforhandlinger.

Men Eirik Bakke sitter fortsatt på sin eierandel i Dynamic Solution, et selskap som driver agentvirksomhet.

– Bakke sitter med en eierpost på fem prosent i Dynamic Solution. Det har vært diskutert hvilken rolle han skal ha i forhold til firmaet i fremtiden, men det foreligger ingen nærliggende planer om at han skal selge seg ut, sier Jim Solbakken til Bergens Tidende. Solbakken er agent og daglig leder i selskapet.

– Vet jeg må selge meg ut

Bakke bekrefter til bergensavisen at han vet om reglementet, og sier samtidig at han har planer om å trekke seg ut av agentselskapet:

– Jeg har visst hele tiden at jeg må selge meg ut. Det er ikke noe problem for meg å selge.

Ifølge BT var det Dynamic Solution som formidlet Brann-overgangene til Cato Hansen og Gylfi Einarsson. Bakke understreker at ham ikke hadde noe med overgangene å gjøre.

– Jeg har ikke vært involvert, forsikrer Bakke.

Uvitende Brann-sjef

Sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hansen, trodde Bakke allerede hadde solgt seg ut. Han liker dårlig Bakkes rolleblanding.

– Spillere skal ikke ha interesser i agentselskaper. Det er forbundet sitt regelverk og vår holdning, sier Bruun-Hansen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus