Meny

- Jeg er ikke på anbud

Ikke populær: Bare 30 prosent av Høyres velgere er tilfreds med Erna Solberg som leder. Foto: Morten Holm/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg slår fast at valget av partileder ikke settes ut på anbud til Høyre-velgerne, men avgjøres av partiet. Dobbelt så mange velgere vil ha Per-Kristian Foss, som Solberg.

- Jeg syns velgerne skal få avgjøre regjeringsspørsmålet.

Det sa Høyre-leder Erna Solberg da partiet i dag informerte pressen foran landsmøtet som åpner fredag. Hun svarte på spørsmål om den kronglete situasjonen i forhold til regjeringssamarbeid på borgerlig side.

Derimot vil hun ikke la velgernes syn innvirke på sin rolle som partileder i et Høyre som sliter med oppslutningen.

Ifølge en meningsmåling utført av TNS Gallup på oppdrag av TV2, vil 63 prosent av Høyres velgere ha Per-Kristian Foss som leder. Bare 30,6 svarer Solberg.

- Ikke på anbud

- Hvilken betydning tror du velgernes ønske om leder har på oppslutningen om Høyre?

- Det vet jeg ikke. Men jeg er helt sikker på én ting, at det alltid er partier som velger leder, sier Erna Solberg på spørsmål fra ABC Nyheter.

- Vi setter ikke valget av partileder ut på anbud, eller til meningsmålinger. Jeg unner Per-Kristian å være populær, men partiet valgte altså meg, slår Solberg fast.

Tar hovedansvaret

«Jeg tror Høyres hovedutfordring nå er at vi ikke har vært gode nok til å få fokus på hvor vi skal i politikken.», sa Solberg i en kommentar til TV2 meningsmåling.

- Hvor stor del av ansvaret for dette manglende gjennomslaget har du som leder?

- Det har jeg selvfølgeligen hovedansvaret for. Men det går opp og ned hvilke saker som er i fokus, og hvilke saker vi er opptatt av. Det er ikke alltid vi klarer å få nok oppmerksomhet om våre egne saker, legger hun til.

Landsmøtet i helga har for øvrig ikke valg på dagsorden. Det skjer annet hvert år, mellom valgårene.

Høyres framtids-Norge

- Behandlingen av Høyres stortingsprogram blir hovedsak på landsmøtet, forteller Høyre-lederen.

- Verden har for øyeblikket det største økonomiske tilbakeslaget etter 2. verdenskrig. For Høyre vil det dominerende temaet bli å tenke langsiktig:

- Hva skal vi gjøre de neste fire årene for at Norge skal bli bra i 2020, i 2030?


Strever for å samle Frp, V og KrF

På prioriterte områder som utdanning, forskning og satsing på samferdsel mener hun de borgerlige partiene, tross meningsforskjeller, grunnleggende står for felles syn og derfor bør danne regjering.

- Vi må få slutt på fokuset om hvem vi ikke kan snakke med, appellerer Solberg overfor opposisjonspartiene.

- Snakk om politikken! Så får vi se hvem som blir sittende i regjering, sier hun.

- Siv Jensen sa at hun kan vente med regjering til 2013. Så tålmodige er ikke våre folk hvis det blir et borgerlig flertall! slår Høyres nestleder Jan Tore Sanner fast..

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus