Meny

«Upperdog» åpner Haugesund

Fra filmen «Upperdog». (Foto/Copyright: Sandrew Metronome/Friland Film AS)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye norske filmen «Upperdog» åpner Den 37. norske filmfestivalen søndag 23. august.

Filmen er regissert av Sara Johnsen, som også har skrevet manus til filmen.

- Sara Johnsen er en ung, meget talentfull fremadstormende regissør, og det gleder oss stort å kunne åpne Den norske filmfestivalen med hennes nye film, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding.

«Upperdog» er en relasjonskomedie om halvsøsknene Axel og Yanne som adopteres til Norge som små barn. Her vokser de opp hos hver sin familie uten kontakt med hverandre. Da Yannes foretaksomme venninne ved en tilfeldighet havner i Axels familie som hushjelp, tar hun på seg oppgaven med å gjenforene søsknene, og setter i gang et spill hun ikke aner rekkevidden av.

Sahra Johnsen åpner i Haugesund. (Foto: Scanpix)Sahra Johnsen åpner i Haugesund. (Foto: Scanpix)

- Det er utrolig hyggelig og ærefullt for oss som har laget filmen at festivalen har valgt «Upperdog» som åpningsfilm. Det er selvfølgelig litt mer skummelt enn å ha en vanlig premiere, men samtidig håper jeg det blir en kjempefin start for filmen, sier Sara Johnsen

Regissør Sara Johnsen ble uteksaminert fra Den Norske Filmskolen i 2000. I 2002 regisserte hun novellefilmen «Houdinis hund» og Krf-segmentet i «Folk flest bor i Kina». Hun har forfattet to romaner; «Han vet om noe hun kan prøve » (2004), og «White Man» (2008). I 2005 debuterte hun som spillefilmregissør med «Vinterkyss», som høstet strålende kritikker. «Upperdog» er Sara Johnsens andre spillefilm.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus