Meny

Russ bandt niåring med teip

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ni år gammel jente ble tirsdag ettermiddag bundet på hender og føtter og forlatt i Arendal av russ. På en skole i Trøndelag utsatte russ barna for tåregass.

Arendalsjenta ble ifølge politiet bundet fast med teip og ble liggende igjen på gata like ved Rimi-butikken på Songe.

– Dette er hinsides all fornuft. Russen har gått milelangt over streken, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennens nettutgave.

Moren til den lille jenta kontaktet politiet like før klokken 16. Da hadde jenta klart å komme seg hjem på egen hånd. Det er uklart hvordan hun kom seg løs.

Jenta var livredd da hun kom hjem, og skal være i sjokk. Nå skal familien bestemme seg for om de vil anmelde saken eller ikke.

Skremt av tåregass

Da elevene ved Grong barne- og ungdomsskole i Grong kommune stod og ventet på skyss, fikk de plutselig ikke til å puste eller å se. Elevene ble livredde.

- Elevene har vært i kontakt med CS-gass. Denne gassen skaper irritasjon i både svelg og nese, og fører til at det både renner fra nese og øyne. Den kan oppleves som svært ubehagelig, forteller politibetjent ved Grong lensmannskontor, John Bjørnar Bye, til Namdalsavisa.

Tirsdag kveld ringte en russ til Bye og tilstod å stå bakdet som hadde skjedd.

- Det var en gjeng russ som avfyrte en CS-gassboks på grusbanen mellom Grong videregående skole og Grong idrettshall.

Politibetjenten mener det var «ungdommelig umodenhet», og ikke en bevisst handling som førte til at elevene fikk en ubehagelig slutt på skoledagen.

Oppdatert med informasjon om hendelsen i Grong.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus