Meny

Amerikansk kvinne døde av svineinfluensa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i den amerikanske delstaten Texas er død av svineinfluensa. Hun ble den første personen fast bosatt i USA som ble offer for det fryktede H1N1-viruset.

Tidligere var en mexicansk gutt som var på besøk i nabolandet det eneste dødsofferet for sykdommen i USA. Men tirsdag ble det bekreftet at en H1N1-smittet kvinne i Texas døde av svineinfluensa tidligere denne måneden.

Kvinnens helsetilstand var svekket allerede før hun pådro seg H1N1-smitten, het det i en uttalelse fra helsemyndighetene i Texas tirsdag. Hun var bosatt i Cameron County, som ligger lengst sør i Texas og grenser mot Mexico.

Økt dødelighet er normalt også under den vanlige vinterinfluensasesongen.

På verdensbasis tar influensa livet av opptil en halv million årlig, ifølge WHO.

Bare i Norge regner man med at 1000-1500 dør i løpet av en sesong. Og i USA mister 36.000 mennesker årlig livet på grunn av influensa.

403 smittet

I USA som helhet er det nå bekreftet 403 tilfelle der mennesker er smittet av H1N1. Mexico står for mer enn halvparten av de nesten 1.600 tilfellene av svineinfluensa som er bekreftet i 20 land verden over.

De 403 amerikanske tilfellene er fordelt på 38 av USAs 50 delstater. Fagfolk ved det amerikanske senteret for kontroll med og forebygging av sykdommer venter at H1N1-viruset skal spre seg også til de gjenværende delstatene.

Ifølge BBC sa Verdens helseorganisasjon (WHO) tirsdag kveld at Europa ennå ikke har opplevd lokale utbrudd, noe som ville være tegn på en pandemi.

Myndigheter over hele verden har den siste uka rapportert at influensaviruset ikke er så farlig som først antatt. Ifølge norske myndigheter vil utbruddet trolig være som en vanlig, men litt kraftig influensa.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus