Meny

Spår ny økonomisk vekst i USA før nyttår

USAs sentralbanksjef Ben Bernanke tror økonomien vil begynne å vokse igjen innen utgangen av året. Foto: REUTERS / Mike Theiler / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralbanksjefen mener tilbakegangen dabber av.

Washington (NTB-AP-AFP): USAs økonomi vil trolig begynne å vokse igjen innen utgangen av året, sier sentralbanksjef Ben Bernanke. Men det vil ta tid før den økonomiske virksomheten tar seg opp, advarer han.

Bernanke sa tirsdag i Kongressen i Washington at selv når oppsvinget kommer, vil den økonomiske aktiviteten bli liggende på et unormalt lavt nivå en god stund. Det kan bety at mange nye arbeidsplasser går tapt framover, understreket han.

- Vi venter fortsatt at nedgangen i den økonomiske aktiviteten vil flate ut, og at virksomheten vil begynne å øke senere i år. Det ser ut til at tilbakegangen i økonomien dabber av, framholdt sentralbanksjefen.

USAs økonomi har vært i resesjon siden i fjor. Resesjon er et teknisk begrep som betegner fall i et lands brutto nasjonalprodukt BNP - den samlede verdien av de varer og tjenester landet produserer - i to eller flere kvartaler på rad.

Arbeidsløsheten i USA ventes å komme opp i 10 prosent innen utgangen av året, og vil trolig stige enda noe mer tidlig neste år før den langsomt avtar. Et normalt sysselsettingsnivå med en ledighet på rundt 5 prosent kan neppe ventes før i 2013, mener økonomene. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus